Stefanović: Otkazali smo manifestaciju zbog protesta SzS

Autor: Tanjug

Vesti

02.05.2019

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da manifestacija policije zakazane za 3, 4. i 5. maj na platou ispred Skupštine Srbije i prijavljena pre petnaestak dana u skladu sa zakonom, mora da se otkaže zbog protesta opozicije u Pionirskom parku u subotu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Minstar Nebojša Stefanović

- Zbog najave mitinga Saveza za Srbiju, nećemo organizovati tu manifestaciju. Želeli smo da pokažemo najširu demokratiju, međutim, oni su najavili taj skup posle nas - rekao je Stefanović za RTS.

On je rekao da je najavljen dolazak pristalica opozicije sa šatorima, pokušaj blokade Predsedništva, stavljanje tih šatora na zelenu površinu, i dodao da mu nije jasno šta je cilj toga. Međutim, dodao je, kad nema dovoljno politike, kad nema suštine, onda valjda građanima treba ponuditi protivpravno zauzeće zelenih površina.


- Nismo želeli da na bilo koji način ugrozimo demokratski proces, da dođe do bilo kakvog incidenta - rekao je ministar i apelovao da ne bude nasilja, jer to, kako ističe, jedino ne može da se dozvoli.

On je kazao da će građani sami prosuditi ko je taj ko može poput predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ode i razgovara sa svetskim liderima i ko ima politiku, ili su to ljudi koji nude šatore na zelenim površinama. 

- Građani Srbije će imati poslednju reč, a mi ćemo ovu manifestaciju organizovati neki sledeći vikend i policajci će imati priliku da se druže sa građanima - rekao je Stefanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
Ivana

02.05.2019 07:54

Za svaku osudu je ponašanje opozicije. zbog njihove bahatosti, drskosti i bezobrazluka je otkazana tradicionalna manifestacija kojoj se uglavnom raduju deca.

Vera

02.05.2019 07:55

Bas bezveze, opet onaj cirkus, umesto lepog predstavljanja bezbednosti.Dojadili su i Bogu i narodu.

Zorica

02.05.2019 07:56

Zbog nepotrebnih protesta,otkazuje se jedna lepa manifestacija.

miki

02.05.2019 07:57

Zlo nije nešto nadljudsko, to je nešto manje od čoveka.