Još jedan dokaz haosa u SZS: Đilas pustio Boška niz vodu!

Autor:

Vesti

24.04.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas praktično je pustio niz vodu svog partnera u SZS, lidera Dveri Boška Obradovića, te mu poručio da on neće biti taj koji će ići u nasilne demonstracije.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Boško Obradović i Dragan Đilas

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas praktično je pustio niz vodu svog partnera u SZS, lidera Dveri Boška Obradovića, te mu poručio da on neće biti taj koji će ići u nasilne demonstracije.

Glavni junoša protesta Obradović, predvodnik nasilnog upada u RTS, čovek čiji su saborci nosili vešala kroz Terazije i koji svake nedelje preti građanskom neposlušnošću i blokadom puteva, odjednom više nije po meri Đilasa.

DIREKTNA PORUKA

Svako ko u opoziciji nije za dijalog neka izađe i kaže šta je rešenje, poručio je Đilas na N1, očigledno pikirajući Obradovića.

- Ja neću biti taj koji će reći: "idemo u nasilne demonstracije" i ne volim one koji komanduju juriš, a ne za mnom. Svako od nas političara mora da bude spreman da istrpi kritiku, svestan sam da nije sve idealno i da je bilo grešaka, ali se protest nastavlja - podvlači Đilas.

Jovanov: Ja mislim da su Đilas i Boško isti i da sve što rade koordiniraju

On je poručio i da su u njegovo vreme maltene tekli med i mleko.

- Od 2000. do 2012. je bio period demokratije, četiri vlade su promenjene, mediji su bili slobodni, hapšeni su kriminalci. Danas toga nema - tvrdi Đilas.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

SZS oteo protest u Savamali

Iako su prvobitno odustali od protesta zbog Vaskrsa i odložili ga za 4. maj, predstavnici SZS, suočeni sa kritikama građana da se ne bore dovoljno, odlučili su da preuzmu protest inicijativi "Ne davimo Beograd", koji se održava danas u Savamali, povodom godišnjice noćnog rušenja nelegalnih objekata. To, međutim, nije sve jer SZS je u saopštenju najavio održavanje protesta "1 od 5 miliona" kod Terazijske česme i ove subote.

- Od protesta nema odustajanja, a godišnjica rušenja objekata u Savamali je pravi povod da se još jednom ukaže na kriminalne postupke vlasti - navodi se u saopštenju.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov za Srpski telegraf kaže da ima nekoliko zanimljivih detalja koji su posledice Ðilasove i Obradovićeve saradnje.

- Recimo, Bošku se stranka raspada, a Ðilas svoju gradi. Zatim, Dveri, koje su učestvovale na izborima, više nemaju poslanički klub, a Ðilas, čija stranka nije ni postojala 2016, sada ima poslanički klub. Izgleda da je Boško za savez sa Ðilasom i za poziciju Ðilasovog siledžije i buzdovana žrtvovao i sopstvenu stranku. Zato i ne verujem u sliku koju Ðilas pokušava da izgradi, a u kojoj je Obradović agresivni primitivac, dok je Ðilas čovek finih manira, pa se on kao od Boška ograđuje. Oni su isti, sve što rade koordiniraju - objašnjava Jovanov, te dodaje da se građani dobro sećaju Đilasove vlasti i kako su živeli tad, pa nema potrebe da ih on ubeđuje u suprotno.

KO TO DA PROGUTA

S druge strane, analitičar Jelena Vukoičić smatra da je Đilas slagao sve.

- On je za vreme vlasti kontrolisao većinu medija, teško da su bili hapšeni kriminalci, a građani su radili za male plate, tako da, to što sad pokušava da im predstavi, teško da neko može da proguta - zaključuje Vukoičićeva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Djape ja

24.04.2019 06:43

Svi su djilasu dobri dok ima koristi od njih,a kasnije ih sve pusti niz vodu

Žarko

24.04.2019 07:01

Boško nasilnik, najveći odron SzS.

Kristina

24.04.2019 07:04

Takvi su oni okrecu ledja jedan drugom gledajuci sopstveni interes.

star

24.04.2019 07:08

Đilas se polako ograđuje od Boška Obradovića i navodno ne želi da učestvuje u nasilnim protestima.