Ovo je bila najveća želja Mire Marković, a da li će joj sada biti ispunjena?

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

14.04.2019

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića Mirjana Marković poželela je da bude sahranjena pored svog životnog saputnika, tvrde izvori koji su navodno bliski Markovićevoj.

Da li će Mira Marković počivati pored supruga

Prema njihovim tvrdnjama Markovićeva je navodno poželela da se vrati u Srbiju kako bi u kući u Požarevcu provela poslednje dane života. Želi da bude sahranjena ispod lipe, pored njenog Slobodana.

Mirjana Marković je poslednjih godina imala ozbiljne srčane probleme, a priče o njenom povratku u Srbiju ponovo su aktuelizovane poslednjih meseci.

Podsetimo, udovica Slobodana Miloševića napustila je Srbiju 2003. godine i otišla u Rusiju gde je dobila status izbeglice. 

Kada je Ministarstvo pravde Republike Srbije tražilo njenu ekstradiciju, zahtev je odbijen uz obrazloženje da tome ne podležu izbeglice iako je na Interpolovoj poternici.

U međuvremenu, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je u junu prošle godine na godinu dana zatvora bila osuđena povodom optužbi da je 2000. godine uticala na Vladinu komisiju za nezakonito dodeli državni stan dadilji njenog unuka.

Mira Marković preminula je danas u 77. godini života u bolnici u Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading