Vulin: Važno nam je da Kosovo ne pristupi Interpolu i UNESCO

Autor: Tanjug

Vesti

27.08.2017

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na vlastima u Makedoniji je da vode politiku svoje zemlje, ali treba da znaju da je nama jako bitno da Kosovo ne bude član Uneskoa i Interpola, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Vulin: Kosovo ne sme biti član Interpola i UNESCO

- I Makedonija i svaka druga zemlja treba da znaju da je nama pitanja UNESCO-a i pitanje ulaska Kosova u Interpol od velikog značaja i da mi smatramo da KiM ne sme i ne može biti deo tih organizacija - rekao je Vulin i dodao da sve zemlje koje to znaju, razumeju da će se i naši odnosi "dobrim delom zasnivati na tome".

- Mi moramo da vodimo računa o svojim interesima i o tome da naši prijatelji treba tako da se ponašaju - rekao je Vulin.

On smatra da je na makedonskim vlastima da vode politiku svoje zemlje, da Srbija nikada nikome nije postavljala prepreke da samostalno odlučuje u svojoj zemlji, jer ni Srbija ne dozvoljava drugima da odlučuju u njeno ime.

- Tako treba da rade i predstavnici vlasti u Makedoniji, ali treba da znaju da je nama jako bitno da Kosovo ne bude član UNESCO-a i Interpola - istakao je Vulin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading