Gojković: Fašističko nasilje opozicije

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.04.2019

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je danas osudila kao "fašističko nasilje" jučerašnji pokušaj nasilnog ulaska pripadnika opozicije u Skupštinu grada Beograda.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Maja Gojković

-Juče je čitava Srbija mola da vidi kako izgleda politika Saveza za Srbiju i Boška Obradovića. Moglo je da se vidi kako Boško Obradović i Dragan Ðilas potpomognuti Jankom Veselinovićem i Borkom Stefanovićem pokušavaju nasilno da uđu u skupštinu Grada Beograda kako bi nasilno preuzeli gradsku vlast - rekla je Gojkovićeva.

- Moram oštro da osudim ovakvo fašističko nasilje koje se dogodilo preko puta Doma Narodne skupstine - rekla je predsednica Skupštine, koja je i visoka zvaničnica vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

Ona je ocenila da lideri opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) nemaju nikakvu politiku i kao alternativu politici predsednka Srbije Aleksandra Vučića vide fašističke napade.

Gojkovićeva je postavila i pitanje šta su ispred Skupštine Grada Beograda radili poslanici Narodne skupštine koji nisu odbornici gradske skupštine, Boško Obradović, Marija Janjušević ...

- Sve ono juče što su govorili kao odbranu od onog fašističkog ludila pada u vodu, jer nikome nije jasno kakve su to oni zahteve želeli da predaju gradonačelniku Beograda, ili su oni bili samo kolovođe i sprovodili svoje dobro znane ideje da sve žene koje se bave javnim poslom treba disciplinovati uvredama,vređanjem, batinama i omalovažavanjem - rekla je predsednica Narodne skupštine.

Ona je dodala da je juče mogla da se vidi surovost predstavnika SZS-a prema ženama starijeg doba, ali i prema onim ženama koje imaju zdravstvene probleme.

Takođe je napomenula da pored ranijih napada na novinarke Pinka, upada u zgradu RTS-a, od juče im ni novirka Prve televizije nije po meri.

- Obradović je juče novinarki Prve televizije izgovarao opasne rečenice ''Ličiš mi na bota i ličiš mi na nekoga ko je član neke političke stranke''. Uoči Drugog svetskog rata tako se išlo po okuparinim gradovima Evrope, gde su fašisti i nacisti optuživali određene ljude da liče na nekoga, zbog čega su ti ljudi i stradali - rekla je Maja Gojković. 

Podsetila je i da se na društvenim mrežama navodi da će pored upada na televiziju Pink koji je najavljen za sutra, biti i upada u Narodnu skupštinu. 

- Nasilja ispred i u ovoj zgradi neće biti, ovde se bavimo demokratijom i diplomatijom i Narodna skupština neće biti sigurna kuća za fašiste i nasilnke - rekla je Maja Gojković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading