Bez gonjenja vlasnika "Interkomerca": Pale optužbe protiv Perčevića!

Autor: J. M.

Vesti

29.03.2019

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo je odustalo od svih optužbi protiv Gorana Perčevića, vlasnika kompanije "Interkomerc", saznaje Srpski telegraf. Bivši funkcioner SPS bio je optužen u slučaju Univerzal banke. Njemu se na teret stavljalo da je uzeo od te banke, koja je kasnije propala, 34 zajma bez pokrića, ukupne vrednosti od 1,4 milijarde dinara. Optužnica je nekoliko puta vraćana na doradu, a protiv njega je postupak na kraju obustavljen.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Goran Perčević

Naše informacije potvrdio je Perčevićev advokat Gradimir Nalić.

- Optužnica je nekoliko puta vraćana. Ali ono što smo od početka tvrdili u tom postupku, da nema nikakvog krivičnog dela, to se i pokazalo nakon četiri godine istrage i posle četiri ili pet veštačenja. Naime, veštačenja su pokazala nešto drugo u odnosu na ono što su tvrdili istražni organi, tako da je tužilaštvo protiv Perčevića obustavilo postupak. Nije bilo dokaza da je počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret, odnosno da je podstakao neke osobe iz Univerzal banke da zloupotrebe službeni položaj kod dodele kredita - objašnjava Nalić.

U aferi "Univerzal banka" tužilaštvo tvrdi da su službenici banke određenim firmama, za koje se u startu znalo da su kreditno nesposobne, odobravali milionske zajmove. Perčević je uhapšen krajem 2014, a pušten iz pritvora krajem 2015, kada je tužilaštvo podiglo optužnicu protiv njega. Za propast Univerzal banke proces se i dalje vodi protiv nekoliko drugih ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading