(FOTO) Stefanović posetio nišku policijsku stanicu "Istok"

Autor: Republika

Vesti

24.03.2019

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović posetio je danas u Nišu stanicu saobraćajne policije "Istok“ i najavio da će Policijska uprava u ovom gradu, pored novih stanica i ispostava, dobiti i pojačanje u ljudstvu.

RepublikaFoto: MUP Srbije

- Stanica saobraćajne policije "Istok“ počela je sa radom pre dva dana, ona je moderno opremljena i u njoj naše kolege rade u potpuno novim uslovima, a građani mogu brže i efikasnije da obave svoje poslove - rekao je Stefanović i dodao da će Policijska uprava tokom ove godine dobiti 50 novih policijskih službenika.

- Hoćemo da popunimo sva nedostajuća radna mesta. Da pokažemo da policija o  ovom velikom gradu vodi računa i da nam je jako važno da se građani Niša osećaju bezbedno - istakao je Stefanović. 

Ministar se zahvalio gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću i građanima ovoga grada, koji su, kako je naveo, razumeli koliko je saradnja između policije i lokalne samouprave, policajaca i građana važna, da u jednom velikom gradu, poput Niša, sistem bezbednosti u potpunosti funkcioniše. 

- Ta vrsta investicija, u kojima nam grad pomaže, znači i policajcima. Znači im kada se setimo koliko žrtava su podneli, koliko ih je poginulo braneći ovu zemlju, ne samo tokom NATO agresije 1999. godine, već i u svim godinama u kojima su se borili protiv terorista, kriminalaca, protiv svih onih koji su ugrožavali živote građana Srbije - naveo je ministar.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Stefanović je ukazao da to pokazuje policajcima da država brine o njima poboljšavanjem njihovih uslova rada, ali i brigom o porodicama stradalih kolega . 

Stanici „Istok“ grad Niš donirao je i četiri vozila, tri putnička i jedno terensko, koje će kako je naveo ministar Stefanović, saobraćajnoj policiji služiti za obavljanje uviđaja. 

Stefanović se zahvalio policijskim službenicima na predanom i odgovornom radu i na uloženom trudu prilikom obavljanja svakodnevnih zadataka. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

- Očekujem, da će kroz poboljšanje uslova rada, povećanje plata, nove uniforme, opremu, vozila, policijski službenici biti još efikasniji, a da će građani Srbije znaju da imaju policiju na mogu da se oslone - rekao je Stefanović.

Gradonačelnik Niša Bulatović rekao je da je zadovoljan što je grad u mogućnosti da pomogne policiji, stvarajući na taj  način uslove za bolji i operativniji rad niške policije.

Prema rečima Bulatovića, četiri vozila koje je grad donirao policijskoj stanici „Istok“ povećaće mobilnost i operativnost policije, što je u interesu građana Niša. 

Ministar  Stefanović, pre posete policijskoj stanici saobraćajne policije „Istok“, obišao je i  radove na izgradnji nove policijske ispostave u niškoj opštini „Palilula“. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Marija

24.03.2019 16:15

Policija mora da bude u sluzbi gradjana i da ima ljutsvo koliko je potrebno za normalan rad.

Tijana

24.03.2019 16:24

Posete koje treba cesce organizovati.

Nikoletka

24.03.2019 16:27

Sve pohvale za inovacije i unapredjenje u Mupu.Ministar to radi vrlo predano,brzo pa bi trebalo da bude i efektno.

Aleksa

24.03.2019 17:07

Razvoj, modernizacija i unapredjenje rada policije ide u veoma dobrom pravcu.