Putinovi "Noćni vukovi" odali počast žrtvama NATO agresije: Venci i cveće ispred srpske Ambasade u Moskvi

Autor: Republika

Vesti

24.03.2019

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski bajkeri "Noćni vukovi" odali su danas ispred zgrade Ambasade Srbije u Moskvi počast žrtvama NATO agresije.

Noćni vukovi

Oko 200 motociklista iz Moskve i drugih gradova Rusije je pred našu ambasadu stiglo oko podneva sa srpskim i ruskim zastavama, cvećem i vencima.

Bajkeri predvođeni Aleksandrom Zaldastanovim "Hirurgom" kod ograde srpske Ambasade položili su cveće, vence, a fotografije i snimci su objavljeni na društvenim mrežama.

Ambasador Srbije u Rusiji dr Slavenko Terzić je izašao pred zgradu Ambasade da zahvali motociklistima na ovom gestu, prenosi Sputnjik.

- Izražavam duboku i iskrenu zahvalnost za vaš gest, koji je izraz solidarnosti koju je ruski narod vekovima pokazivao prema Srbima i pokazuje je i danas. Sećajući se NATO agresije od pre 20 godina, koja je preduzeta mimo bilo kakvih normi medunarodnog prava, mi se sećamo i solidarnosti koju je ruski narod i tada pokazivao prema Srbiji i SRJ - rekao je ambasador.


Terzić je naglasio da srpski narod ne zaboravlja svoje žrtve i svoje heroje koji su dali život u neravnopravnoj borbi sa agresorom.

Terzić je takode podvukao da su uprkos nadmoćnosti agresora, naša vojska i narod pokazali herojsku odlucnost da brane svoju zemlju.

Zaldastanov je zamolio ambasadora da srpskom narodu prenese izraze saosećanja.

"Noćni vukovi" i na svom sajtu podsećaju na NATO agresiju koja je pre dve decenije izvršena na Srbiju i SRJ i kažu da je 24. mart 1999. tragican dan za Srbiju i za Rusiju i da je to bilo "78 dana pakla na zemlji".

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading