Milićević: Demokratija se ostvaruje na izborima, ne na ulici

Autor: Tanjug

Vesti

17.03.2019

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik poslaničke grupe SPS Ðorđe Milićević rekao je danas da demokratija nije i nikada ne može biti teror manjine nad većinom i da se demokratija ostvaruje na izborima, a ne na ulici.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Đorđe Milićević

- Potpuno je jasno, nije ovde reč o nekakvim političkim protestima koji treba da ponude kakve-takve odgovore na neka ključna pitanja, već o nasilničkom i siledžijskom ponašanju - naveo je Milićević u izjavi za javnost.

- Šta su za ostatke DOS-a odgovori na ključna pitanja: poziv na linč predsednika Srbije, pretnje vešanjem i robijom, prebijanje pripadnika MUP-a koji samo rade svoj posao, maltretiranje žena i novinara i svih onih koji ne misle isto kao i oni. Žele da nas vrate u vreme medijskog mraka, kada su im džepovi bili puni i kada je moglo da se čuje samo njihovo mišljenje. I to je za njih sloboda mišljenja, govora i izražavanja - naveo je funkcioner SPS.

 

 

Anemični i nemoćni da svoju političku snagu pokažu u jednoj demokratskoj atmosferi, svesni da i ovako udruženi u gomili ne bi mogli politički da prežive neki naredni izborni ciklus, kaže Milićević, svesni da ove i ovakve proteste ne mogu da predstave kao svoju političku podršku, jer protesti propadaju, izvlače poslednje adute oličene u nasilju i mržnji.


Prema njegovim rečima, snaga sile nikada ne može nađačati snagu argumenata. 

- Nasilje i mržnja ne grade i ne doprinose, već štete interesima države, kada se donose odluke koje su od ključne važnosti i značaja u odbrani državnih i nacionalnih interesa. Srbiji je potrebna stabilnost, ovakvim nazovi protestima, pokušajima da se izazove destabilizacija i haos, neće se ništa postići - naveo je Milićević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Olja

17.03.2019 16:52

Banda lopovske opozicije nesme na izbore, jer gubi sigurno posto je narod prestao odavno da podrzava lopove.

ceca

17.03.2019 16:58

na izborima gradjani kažu svoje