Izabran novi generalni sekretar Narodne skupštine

Autor: Tanjug

Vesti

14.03.2019

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština Srbije izabrala je Srđana Smiljanića, diplomiranog pravnika iz Beograda, za generalnog sekretara Narodne skupštine, a na predlog predsednice parlamenta Maje Gojković.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Srđan Smiljanić i Maja Gojković

Gojkovićeva je u obrazloženju navela da je Smiljanić uspešno obavljao posao zamenika generalnog sekretara u prethodnom i ovom mandatu, a od 9. marta 2019. godine je vršio dužnost generalnog sekratara.

Smiljanić je na tom mestu "nasledio" Svetislavu Bulajić, čije je smenjivanje predložila Maja Gojković na osnovu preporuke Agencije za borbu protiv korupcije.

Ta Agencija je rešenjem od 19. oktobra 2017.godine utvrdila da je Bulajićeva tokom obavljanja javne funkcije u 2017. sebe upućivala na službena putovanja u Istanbul, Kijev, Edinburg i Varšavu, i naplatila devizne akontacije na ime dnevnica.

Posle smenjivanja Bulajićeve, skupština nije imala generalnog sekretara.

Generalni sekretar pomaže predsedniku i potpredsednicima Narodne skupštine u pripremanju sednica, stara se o sprovođenju odluka i zaključaka, rukovodi Službom i vrši druge poslove utvrđene zakonom i Poslovnikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading