AMERIČKI AMBASADOR: Priština stagnira zbog korupcije, nasilja nad manjinama...

Autor: Republika

Vesti

14.03.2019

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet, reagovao je na Izveštaj Stejt departmenta o ljudskim pravima, ocenivši da Priština nastavlja da stagnira zbog korupcije, napada na novinare, nasilja nad manjinama i deportacije stranih državljana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Kosnet

- Objavljeni Izveštaj o ljudskim pravima na Kosovu za 2018. godinu je korak napred kada je reč o usvajanju revidiranog Krivičnog zakonika. Kosovo nastavlja da stagnira u borbi protiv korupcije, napada na novinare, deportacije stranih državljana suprotno propisima i nasilju nad manjinama - napisao je Kosnet na svom tviter profilu.

Izveštaj Stejt departmenta o ljudskim pravima na Kosovu u 2018. ukazuje na postojanje korupcije u vladinim strukturama, pretnje i nasilje nad novinarima i pripadnicima manjina u sprovođenju zakona, kao i povratak osoba koje zadovoljavaju standard izbeglica u zemljama porekla.

U izveštaju se takođe navodi niz problema u sprovođenju prave.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading