Šok priznanje Kneževića! Davao sam pare Tadiću

Autor:

Vesti

13.03.2019

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biznismen i vlasnik "Atlas grupe" Duško Knežević tvrdi da je duže od decenije tajno finansirao Demokratsku stranku. To je, kako kaže, činio još u vreme Zorana Đinđića, ali najviše tokom vladavine Borisa Tadića.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić/Tanjug
Duško Knežević finansirao Borisa Tadića?

Mada nije ulazio u detalje, Knežević je naveo da im je davao velike sume novca, i to na tajne račune. On je u intervjuu za RTS precizirao da je od 10 do 15 godina finansijski pomagao demokratama.

Kako je objasnio, pare je davao u kešu ili uplaćivao na tajne račune u inostranstvu. Šta je zauzvrat tražio i dobio, nije otkrio.

- To je normalna pojava na Balkanu u vezi sa finansiranjem političkih stranaka - kazao je Knežević, koji je nedavno obelodanio i da ga je Đukanović slao da posreduje kada je Tadić pravio vladu sa SPS.

S druge strane, funkcioneri DS od kojih smo juče tražili komentar tvrde da prvi put čuju za ovako nešto.

Sukob sa Đukanovićem

Knežević je u otvorenom sukobu sa crnogorskim predsednikom i svojim dugogodišnjim prijateljem Milom Đukanovićem, čiju je vlast, kako tvrdi, finansirao milionima evra.

RepublikaFoto: instagram.com/dkatlas
Milo Đukanović i Duško Knežević u ratu

Crna Gora ga je stavila na poternicu nakon što je protiv njega otvorena istraga, a on pobegao u London.

Radoslav Milojičić Kena za Srpski telegraf kaže da smatra da Kneževićeve tvrdnje nisu tačne.

- Tada nisam bio u organima stranke. Ipak, mislim da su to čiste gluposti - rekao nam je Kena.

Bivši predsednik DS Dragan Šutanovac nije želeo da komentariše navode Kneževića, dok Tadić nije odgovorio na naša pitanja.

Nekadašnji lider demokrata Bojan Pajtić za naš list je samo kratko poručio da prvi put čuje za ove tvrdnje.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenio je da je Kneževićeva izjava, najblaže rečeno, veoma zanimljiva politička poruka.

- Kontroverzni crnogorski biznismen pomaže legalnom predsedniku Srbije u trenutku u kojem gradi i unapređuje svoju poslovnu imperiju. Bilo bi važno ispitati tokove novca za finansiranje vlasti u Tadićevo vreme. Ne verujem da je Knežević jedini. Doduše, on je prvi progovorio - kaže Stanković.

Naš sagovornik dodaje da je lista političkih dobrotvora tog vremena tek otvorena, te da bi bilo dobro da se na nju dobrovoljno ili uz asistenciju države dopišu i druga imena:

- Demokratija podrazumeva čiste račune građana i vlasti, posebno u domenu finansiranja stranaka. Svi donatori moraju biti transparentni ne bi li se kasnije moglo utvrditi da li i u kojoj meri ima vraćanja dugova biznismenima. 

Tadić juče nije odgovorio na pitanja Srpskog telegrafa, ostali u DS tvrde da ne znaju ništa o ovome.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading