Mladim srpskim košarkašima zabranili da uđu na Kosovo!

Autor: blic.rs

Vesti

11.03.2019

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Košarkaškog kluba Sloga iz Kraljeva Uroš Matić izjavio je da je deci iz tog kluba zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju na prelazu Jarinje, jer nisu imali odobrenje jednog od organa privremenih institucija u Prištini.

RepublikaFoto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ
Foto: Ilustracija

On je, međutim, naglasio da KK Sloga nije ni tražio odobrenje, jer to do sada nije ni bila praksa.

- Zabranjen nam je ulazak jer su navodno tražžili odobrenje od nekog organa, da li oni to zovu ministarstvo ili kako već, uglavnom od organa nekih privremenih institucija. Što mi nismo imali, niti smo tražžili, niti je to bila praksa do sada - rekao je predsednik KK Sloga.

On je objasnio da su pioniri trebali da igraju utakmicu s Trepčom, ističući da je ovo prvi put da je nekoj ekipi Sloge zabranjen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije.

- Ali ove godine se dešavalo, bar ono što smo mi čuli ove godine da je zabranjeno ne košarkaškim, nego i fudbalskim i odbojkaškim timovima - naveo je Matić koji ističe i da je dobio informaciju da je ekipa iz Užžica pre njih prešla prelaz, uz dobijenu dozvolu.

On je naveo da će u toku nedelje imati sastanak sa ljudima iz Košarkaškog saveza Srbije, pod čijom se organizacijom zvanično sprovodi takmičenje, kako bi od njih čuli "šta i kako dalje".

Trener Vladimir Dašić rekao je da je zabrana mladim kšoarkašima Sloge da uđu na KiM bio njegov najveći profesionalni poraz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading