Velja Ilić zaboravan, pa još i laže!

Autor:

Vesti

08.03.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velimir Ilić pobesneo je zbog Srpskog telegrafa jer smo objavili tekstove o bivšim ministrima lopovima koji su, zahvaljujući učešću u vlasti, zgrnuli 234 miliona evra.

RepublikaFoto: Twitter.com/Vekimir ilić
POVOD ZA SPRDNJU: Željko Mitrović objasnio ko je Velja Ilić

Podaci koje smo dobili od domaćih službi bezbednosti govore da je 18 funkcionera, bivših ministara i direktora velikih javnih preduzeća, vreme u vlasti koristilo da od poslova koji su sklapani u okviru njihovih resora uzimaju deo novca koji su potom ulagali u nekretnine ili čuvali u stranim bankama. Iako u tekstu nisu navedena konkretna imena, pa ni ime Velimira Ilića, niti je precizirano iz kojih vlada i preduzeća su kradljivci, bivši ministar se iz nekog razloga osetio prozvanim.

SAD SE VIDI KO LAŽE

U video-izjavi koju je objavio na svom Tviter nalogu lider Nove stranke govori da nije ništa ukrao, a potom je brutalno slagao da nije bio ministar 2007. (predlog zakona o poreklu imovine predviđa da se kontroliše imovina upravo od 2007. godine, a oni koji su se na ovaj način obogatili ostaće bez 75 odsto imovine, prim. aut.)

- Gospodo iz Telegrafa, što brukate ovo srpsko ime i stavljate ga na vašu smrdljivu novinu? Ja u periodu koji pominjete u vašem tekstu nisam uopšte bio ministar saobraćaja. Do 2012. nisam bio nikakav ministar i tad su drugi bili na vlasti. Lažete, bagro jedna nevaspitana i kad-tad za ovo ćete da odgovarate - rekao je Ilić u poruci.

Ako je već tako pošten, zašto se onda boji zakona i medija koji pišu o tome

Zorana Mihajlović, ministarka građevine

Da je slagao ne trepnuvši, lako je proveriti na internetu samo ako se ukuca Velimir Ilić biografija. Činjenice govore da je Ilić u Nemanjinoj 11 sedeo od marta 2004. do jula 2008, i to u dve vlade Vojislava Koštunice, u kojima je prvo bio ministar za kapitalne investicije, a potom i za infrastrukturu. Posle četvorogodšnje pauze, Ilić je ponovo bio deo vlasti, i to u vladi Ivice Dačića, gde je dve godine vodio resor građevinarstva i urbanizma, dok je u vladi koju je vodio Aleksandar Vučić bio na čelu resora za vanredne situacije.

NEČISTA SAVEST

Ministarka Zorana Mihajlović, koja je nasledila najveći deo resora kojima se nekada Ilić bavio, kaže za naš list da je sramotno što je Čačanin ikada bio deo neke vlade.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Kajl Skot

Velja: Skote, spasi me

U izjavi koju nam je predsednik Nove Srbije dostavio on moli ambasadora SAD Kajla Skota da objavi papire o njegovim mogućim malverzacijama.

- Jedne Vučićeve dnevne novine (Srpski telegraf) već dva dana objavljuju laži da su se neki ministri iz bivše vlasti obogatili i pišu o nekim računima u inostranstvu koje je, kako rekoše, ni manje ni više američki predsednik Tramp dostavio Vučiću. Među tim imenima spominje se i moje, pa zato molim američkog ambasadora Kajla Skota da se udostoji i o tome obavesti nas koje bez dokaza ljagaju i optužuju u Vučićevim režimskim medijima - napisao je Ilić.

- Čovek je javno govorio o kraduckanju i sličnim stvarima. Ako je već tako pošten, zašto se onda boji zakona i medija koji pišu o tome? Velika je sramota da je Ilić ikada bio ministar u Vladi Srbije. On zapravo za sramotu i ne zna, šutiranje i vređanje je njegov model ponašanja. Pružam vam punu podršku da ga uvek pitate za ovo i da građani Srbije vide koga su imali za ministra - poručila je Mihajlovićeva.

RADUN: Preventivno želi da u strahu pritiska medije, što se ne može nazvati časnim postupkom

Analitičar Branko Radun tvrdi da se potez Ilića može smatrati očajničkim.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Miša Vacić

Kolima udarao automobile iza sebe

Poslednji u nizu gafova Velimira Ilića usledio je posle gostovanja na zrenjaninskoj KTV, u emisiji koja će biti emitovana u nedelju, a o kojoj se na društvenim mrežama već uveliko priča. Ilić se obračunao sa liderom Srpske desnice Mišom Vacićem, koji mu je taksativno navodio sve poslove u kojima je uzimao profit, zbog čega je ovaj pobesneo.

- Moja je bila poslednja reč u emisiji, pa kada je Velja tražio da mi replicira, voditelj je rekao da za to nema više vremena. Poludeo je, pocrveneo je kao paprika, pa krenuo da me vređa rečima: "Mali, sisaj mi ku*ac, ti si podguzna Vučićeva muva". Strgao je mikrofon sa revera, kao furija je izleteo iz studija, pesnicom udario u haubu jednog od vozila parkiranih ispred studija, a onda seo u svoj automobil i besno krenuo u rikverc, kada je udario auto iza sebe i onda kao uragan odjurio u nepoznatom pravcu. Gledao sam u neverici šta taj čovek radi. Ceo incident videli su Miljan Damjanović, Đorđo Žujović, Borko Stefanović i Miloš Jovanović, koji su bili tu - prepričao je Vacić.

- Očigledno mu nije baš najčistija savest čim se u tekstu prepoznao. Preventivno želi da u strahu pritiska medije, što se ne može nazvati časnim postupkom. Ilić je prilično politički očajan jer nema uticaja u svom Čačku, a ne žele ga ni partijski lideri kojima bi se on rado priklonio - navodi Radun.

EVO KADA JE SVE VELJA SEDEO U NEMANJINOJ

Ministar za kapitalne investicije

3. mart 2004. - 15. maj 2007.

Premijer: Vojislav Koštunica

Ministar za infrastrukturu

15. maj 2007. - 7. jul 2008.

Premijer: Vojislav Koštunica

Ministar za građevinu i urbanizam

27. jul 2012. - 27. april 2014.

Premijer: Ivica Dačić

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije

27. april 2014. - avgust 2016.

Premijer: Aleksandar Vučić

TEŠKA BLAMAŽA
- svi ga pamte po rečenici: "Ljudi, mnogo kradete! Ajde da kraduckate pomalo, pa da tolerišem!"
- rekao da je spreman da za dobrobit Srbije "nagna i sadžga" Madlen Olbrajt, aludirajući na seks sa njom
- u jednoj emisiji šutnuo novinara Vladimira Ješića uz psovke, na šta nas je skorije podsetio vlasnik TV Pink Željko Mitrović, nazvavši ga Velja Stolovača
- novinarki Olji Bećković poručio da mu je pun ku*ac izd*kane Bećkovićke, koja non-stop sere. "Da je bolja, dao bih joj da mi pu*i, al' neću, ružna je mnogo, bre", rekao je Ilić
- dok je za vreme poplava 2014. bio ministar za vanredne situacije, objasnio je da je potrebno da vozilo koje vrši transport ima "onu ruku" da prebacuje
- obilazeći jalovište u rudniku Stolice u Kostajniku zaglavio se u blatu, odakle su ga ljudi izvlačili

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading