Povredio sam kičmu, otkrili su mi tumor: Prva ispovest Tasovca nakon životne drame

Autor: Republika

Vesti

04.03.2019

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Beogradske filharmonije i bivši ministar kulture Ivan Tasovac, krajem prošle godine imo je nezgodu - pao je igrajući košarku, ozbiljno povredio kičmu i završio u bolnici, gde je ostao mesec i po dana.

RepublikaFoto: Tanjug
ivan Tasovac, direktor Beogradske Filharmonije

I on se suočio s onom starom narodnom da nesreća nikad ne ide sama. Otkriven  mu je i tumor na pršljenu. Na kraju je, srećom, iz sveg izašao kao pobednik, a kroz šta je sve prošao prethodna dva meseca prvi put posle nesreće i borbe za život progovorio je za medije.

- Tog dana sam se povredio igrajući košarku i prebačen sam u Urgentni centar u ne baš novoigodišnjem raspoloženju. lekari su konstatovali da mi je pukao prvi pršljen i da su male šanse da najluđu noć provedem igrajući čoček.

Već sutradan se pokazalo da je to tek bio početakmedicinskog zapleta za mene i meni bliske ljude, pošto je na snimcima otkriven i veliki tumor na četvrtom pršljenu. Naredne nedelje su bile ispunjene raznoraznim pregledima i analizama kako bi se utvrdila priroda tumora. sve u svemu da ne bih skliznuo u patetiku, imao sam vrhunsku negu, operisao me je tim sjajnih lekara koje je predvodio doktor Slaviša Zagorac. Tumor je odstranjen, sportska povreda sanirana i ja sam posle više od šest nedelja napustio bolnicu - priča Tasovac.

Kako kaže, vreme je da odustane od košarke.

- Polako počinjem da verujem da je za muškarce u određenim godinama bolje da se posvete manje ekstremnim sportoima kao što su štrikanje, heklanje i šah.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading