Trampu prekipele šiptarske svinjarije: Ukidajte takse, ili zatvaramo Bondstil

Autor: rts.rs, Republika

Vesti

28.02.2019

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici američkog Saveta za nacionalnu bezbednost, Džon Erat i Bred Berkli upozorili su kosovske vlasti da će dalje inistiranje na taksama na proizvode iz centralne Srbije i BiH imati ozbiljne posledice, uključujući i "moguće zatvaranje baze Bondstil" kod Uroševca, piše prištinska GazetaBlic.

Foto: Ilustracija

- Ukoliko takse ne budu ukinute, uslediće ozbiljne posledice. Osim zabrane izdavanja viza i ukidanja pomoći sektoru bezbednosti, neodustajanje od taksi i blokada dijaloga mogli bi navesti SAD da se povuku iz baze Bondstil - rekao je za prištinski dnevnik GazetaBlic neimenovani diplomata.

Isti izvor je rekao i da u Vašingtonu "postoje mišljenja da Kosovo postaje destruktivno, kao i da Srbija demonstrira više konstruktivnosti u vezi pravno obavezujućeg sporazuma, kojim bi se otključao zamrznuti konflikt", navodi prištinski dnevnik.

Erat i Berkli, koji su se u prethodna dva dana sastali sa svim značajnijim političarima na Kosovu, takođe su preneli da "predstavljaju glas (američkog predsednika Donalda) Trampa".

Dvojica američkih zvaničnika, istovremeno, smatraju da dogovor Beograda i Prištine treba da bude postignut do kraja godine, kao i da bi neuspeh na ovom planu za obe strane značio "stagnaciju na spoljnopolitičkom i unutrašnjem" planu.

Upozorenje američkih zvaničnika usledilo je posle serije konfuznih poruka kosovskih zvaničnika o sudbini taksi na proizvode iz centralne Srbije i BiH.  

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Lepi

28.02.2019 18:04

To je sve cirkus!

Zoi

28.02.2019 20:13

Ako je ovo izjavio, svaka cast!

BIN

28.02.2019 21:58

Bilo je krajnje vreme.

Sandro

28.02.2019 22:05

Pa oni su tamo samo da bi imali bazu na balkan, ko da ih briga za svinjarije...