I u kruševačkoj bolnici zabranjene posete zbog gripa!

Autor: informer.rs

Vesti

09.02.2019

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog pojave respiratornih infekcija u Opštoj bolnici Kruševac su iz preventivnih razloga zabranjene posete pacijentima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zavod za javno zdravlje Kruševac na osnovu prijava Domova zdravlja na teritoriji okruga beleži povećan broj obolelih sa simptomima sličnih gripu. Kod dva deteta starosti do 1 i 4 godine registrovan je grip AH1N1.

Epidemiolog dr Mirjana Avramović iz Zavoda za javno zdravlje  Kruševac izjavila je da se porast obolevanja beleži naročito u uzrastu školske i predškolske dece, a poslednjih nedelja i u ostalim urrasnim kategorijama.

Virus gripa AH1 N1 regiostrovan je kod deteta uzrasta do godinu dana na teritoriji opštine Varvarin, a isti tip gripa registzrovan  je kod četvorogodišpnjeg deteta na teritoriji grada Kruševac. Epidemiolozi očekuju porast obolevanja od gripa kod dece sa početkom drugog polugodišta.  Kao predostrožne m,ere preporučuju iznegavanje većih skupova, provetravanje prtostorija, higijena respiratornih puteva i higijena ruku , jer se , kažu,virus gripa širi respiratornim putem I kontaktom sa zaraženim sekretima obolelih osoba.

 Iz Zavoda ne očekuju epidemiju s obzirom da je i ovogodišnja vakcina protiv gripa koju je na teritoriji okruga primilo preko  9  hiljada ljudi sadržala izlovani soj virusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading