Simić: Usvajanje statuta o Trepči još jedna mera da se proteraju Srbi s Kosova!

Autor: Tanjug

Vesti

01.02.2019

23:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usvajanje statuta o Trepči, koje su za danas najavile privremene vlasti u Prištini, još je jedna štetna mera, ocenio je juče potpredsednik Srpske liste Igor Simić i dodao da bi to u praksi značio totalnu blokadu "Trepče sever" u kojoj je zaposleno više od 3.000 Srba sa KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Kombinat Trepča

On je, nakon protesta u Kosovskoj Mitrovica, novinarima rekao da su Srbi očuvali "Trepču sever" na prostoru opština Zvečan, Leposavić i Kosovska Mitrovica, te da bi usvajanje statuta u Prištini značilo da će 3.000 porodica ostati bez primanja.

- Oko tri hiljade porodica ostaće bez primanja ukoliko se bude usvojio taj Statut i samim tim budu blokirali računi ''Trepče sever'' i onemogući normalan izvoz koncentrata olovne i cinkovne rude koje naši rudari vade na obodima koji se nalaze na administrativnom prelazu između centralne Srbije i KiM - rekao je Simić.


Upozorio je da je to još jedan jednostrani potez Prištine koji može da ugrozi normalan život Srba u južnoj pokrajini, pre svega na severu.
Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Igor Simić

Simić je naveo da su protiv statuta bili i radnici albanske nacionalnosti, zaposleni u Trepči jug i ocenio da to potvrđuje da je reč o još jednom političkom aktu koji nema ekonomskog uporišta.


Dodao je da je ovo još jedna mera s ciljem da se proteraju Srbi sa KiM, kao što je uvođenje taksi na robu iz centralne Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Nadica

02.02.2019 07:06

Ne biraju mere i sredstva , kojima ce nam nauditi.

vuk

02.02.2019 07:08

Pristina uporno pokusava da izazove nerede, i destabilizuje ceo region.

Jovana

02.02.2019 07:09

Mi smo uz nase ljude na Kosovu i saljemo im ogromnu podrsku!

Natasa

02.02.2019 07:20

Siptari su prevrsili sve granice! Sramota!