Stefanović o puštanju kriminalaca na slobodu: Krivo pravosuđe

Autor: Tanjug

Vesti

30.01.2019

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izjavio danas da je veliki broj uhapšenih u nedavnoj akciji policije, nažalost, pušten na slobodu i da su za to odgovorni pravosudni organi.

RepublikaFoto: Tanjug/N. PANČIĆ
Nebojša Stefanović

Stefanović je, na konstataciju novinara da je u nedavnoj akciji policije od oko 150 uhapšenih dosta njih pušteno na slobodu, objasnio da je, da bi se nekom odredilo policijsko zadržavanje, potreban stav tužilaca jer, kaže, policija ne može samostalno odrediti zadržavanje bez saglasnosti tužilaštva. 

Uspešna akcija MUP

On je istakao da je policijska akcija bila veoma uspešna, navodeći da ti procesi ne mogu da se završe za dva dana i pozvao građane da imaju strpljenja.


- Šta ja da kažem policajcima kakvu poruku šaljemo našem društvu? I onda kažete pušteni su - nažalost jesu, da se ja pitam ne bi ih pustio nikad i za takve slučajeve apsolutno je krivo pravosuđe - naveo je Stefanović.

Kako kaže, taj ko može da pusti kriminalca koji je uhvaćen sa ilegalnim pištoljem da se ponovo šeta Beogradom je neodgovoran.

 

 

Ministar dodaje da je to, ipak, pravo sudova da samostalno donose odluke, ali i da to upravo pokazuje da je vlada u pravu kada traži pooštravanje sankcija.


- Mislim da su akcije bile uspešne, jer u akcijama kada pronađenete naoružanje, drogu, kada vršite kontrolu počinioca krivičnih dela, stavljate im do znanja da ne mogu mirno i spojkojno da žive u Srbiji - rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Kaže da policija na taj način "stvara klimu" koja upozorava izvršioce krivičnih dela da Srbija "nije poligon za izvršenje krivičnih dela".

Temeljna istraga

- Naravno da smo u tim akcijama gonili i one najteže koji su i ranije činili takva krivična dela. Dešavalo se da su neki najteži kriminalci padali na osnovnim delima, pa se iz tih istraga došlo do težih krivičnih dela - naveo je Stefanović.

Naglasio je da je važno ostvariti temeljnu istragu, koja će pružiti dovoljan broj dokaza da se "pritisnu" i druge osobe koji mogu biti svedoci u tom postupku.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
vida

30.01.2019 16:38

Sudstvo mora da se dovede u red.

Vuk

30.01.2019 16:48

Pravosuđe predstavlja rak ranu u borbi sa kriminalom.

Ana

30.01.2019 16:52

Uz nove poostrene kazne i mere koje ce da uslede, situacija ce se poboljsati.

Nickname

30.01.2019 16:54

Pravosudni organi trebaju da se preispitaju.