Linta poručio Srbima u Makedoniji: ČUVAJTE SRPSKO IME!

Autor: Tanjug

Vesti

27.01.2019

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta poručio je Srbima u Makedoniji da čuvaju srpsko ime, a Srbija će im u tome svestrano pomagati.

RepublikaFoto: youtube.com/ Dobro jutro - Sarapa i Dea
Miodrag Linta

Linta je zajedno sa članom Odbora Aleksandrom Markovićem u subotu uveče prisustvovao Svečanoj akademiji u Kumanovu povodom dana Svetog Save, 27. januara, nacionalnog praznika Srba u Makedoniji.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, Linta je istakao da Srbi u Makedoniji i ostalim državama regiona treba da budu jedno od državnih i nacionalnih pitanja, što znači sistematsku i svakodnevnu pomoć i podršku opstanku srpskog naroda na svojim vekovnim ognjištima. 


On je rekao da Srbija brine o Srbima u Makedoniji, ostalim državama regiona i dijaspori, navodeći da Ministarstvo kulture i informisanja i Uprava za dijasporu i Srbe u regionu svake godine podržavaju projekte srpskih udruženja i organizacija izvan Srbije s ciljem očuvanja nacionalnog identiteta srpskog naroda i jačanja veza sa maticom. 

Svečana akademija je održana u prepunoj sali Narodnog pozorišta u Kumanovu u prisustvu preko 400 Srba i njihovih gostiju. Među brojnim gostima bila je i ambasadorka Republike Srbije u Makedoniji Dušanka Divjak Tomić sa svojim saradnicima.

U kulturno-umetničkom delu programa učestvovali su KUD "Srpski vez" iz Kumanova s folklornom i recitatorskom sekcijom, književnik i režiser iz Novog Sada Dragoslav Bokan sa svojom besedom o Svetom Savi, glumci iz Beograda Tašana Ðorđević i Lazar Dubovac, koji su govorili sustihove o Kosovu i Metohiji, i muzički sastav "Ðurđevi stupovi".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading