Sad znamo Đilasov plan: Dinkićev model za Srbiju

Autor: Republika

Vesti

25.01.2019

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savez za urnisanje Srbije! To bi mogao da bude zvaničan naziv Đilasovog, Jeremićevog i Obradovićevog SZS, bar ako se ima u vidu tačka broj jedan njihovog programa kad dođu na vlast: formiranje ekspertske vlade. A dobro se sećamo kako je šablon ekspertske vlade, koji je najviše zagovarao Mlađan Dinkić, ekonomski uništio srpske finansije i ispraznio državnu kasu do te mere da nam je pretio bankrot.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ/Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ugledaju se na Dinlića: Predstavnici Saveza za Srbiju

U pauzi smišljanja ko bi mogao da bude novi Dinkić, a možda vrate i starog, s kojim su godinama bili u koaliciji, lideri opozicije u petak su, posle dvosatnog sastančenja iza zatvorenih vrata, objavili šturo saopštenje.

- Prisutni su zaključili da je protest pokazao zajedništvo protiv koga Vučić nema odgovor i da sada opozicija treba da pokaže odgovornost i da to zajedništvo politički artikuliše - saopšteno je posle sastanka u sali beogradske opštine Stari grad.

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je ekspertska vlada koju predlažu Đilas i Jeremić zapravo marketinški trik.

 

- SZS zna da ne može da mobiliše šire slojeve stanovništva za svoju stvar i vadi kao keca iz rukava već oprobani trik s kraja devedestih. To je u duhu njihove političke agende. Saša Janković je bio smokvin list za predsedničke izbore, a eksperti bi trebalo da budu pokrivalica u odsustvu šire podrške - navodi Stanković.

Mnogo je, ipak, zanimljivije bilo na Tviteru, gde su opozicionari međusobno razmenjivali teške optužbe.

Tako je visoki funkcioner Jeremićeve Narodne stranke advokat Vladimir Gajić nazvao arogantnom neznalicom glumca i neformalnog vođu protestnih okupljanja Branislava Trifunovića. Ovaj mu je odgovorio sa: "Hvala, sveznajući! Uživajte, ne bih vas više zadržavao".

Po Branislavu Trifunoviću oplela je i Vesna Pešić, koja je samo dan ranije poručila u jednom intervjuu da je "opozicija puna morona, koji kao da su iz 18. veka".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Natasa

25.01.2019 18:33

Strasno! Bruka i sramota!

verica

25.01.2019 18:35

Srbija je jedva preživela jednu njegovu vladavinu, drugu ne bi sigurno!

kosta

25.01.2019 18:38

Cim ste pomenuli Dinkicev plan ,odmah mi je bilo jasno da se radi o velikoj prevari i velikoj otimacini. Neka hvala,ovo je kudikamo bolje!

tarita

25.01.2019 18:40

Plan je jednostavan ,u sto manjem roku opljackati sto vise i skloniti se.