CIRKUS OPOZICIJA: Promašili vrata Hrama Svetog Save

Autor:

Vesti

18.01.2019

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šetnja za Olivera povodom godišnjice atentata pretvorila se u opšti cirkus kada su građani koje je predvodio opozicioni Savez za Srbiju pokušali da na glavna vrata uđu u Hram Svetog Save, ne znajući da taj ulaz zbog rekonstrukcije nije u funkciji već mesecima!

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Vuk Jeremić i Dragan Đilas

Pod izgovorom da žele da upale sveće za pokojnog lidera Građanske inicijative SDP, pristalice su pod dirigentskom palicom Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića pošto-poto htele da uđu u hram, ali su naišle na zaključana vrata. Nije im trebalo mnogo da besno odreaguju na navodnu zabranu ulaska, optuživši aktuelnu vlast da je iz zle namere stavila katanac na bravu najveće pravoslavne svetinje na Balkanu.

RepublikaFoto: Tanjug

BOŽE, ZAPAMTI

Iako na ogradi kojom je opasano gradilište oko hrama stoji natpis da se u hram ulazi s istočne strane, jedna od glavnih opozicionih perjanica novinarka Tatjana Vojtehovski brže-bolje je na Tviteru obznanila bezočnu laž da je pristalicama opozicije zabranjen ulazak u hram.

- Građanima je zabranjeno da uđu u hram da zapale sveću za Olivera. Hram su ZAKLJUČALI. Bože, zapamti. Znaju šta rade - objavila je Vojtehovski.

Međutim, ova laž teško se primila na društvenim mrežama, pa su tviteraši sve žešće demaskirali Vojtehovsku, koja je očigledno imala za cilj da dodatno razbukti bes među građanima koji šetaju svake subote.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Vukov advokat napao Baneta Trifunovića!

Funkcioner Jeremićeve Narodne stranke Vladimir Gajić obrušio se na glumca Branislava Trifunovića, koji je izjavio da liderima opozicije nije mesto na šetnjama i da bi svako od njih bio izviždan kada bi pokušao da govori. Gajić je Trifunoviću poručio da protesti nisu pozorište.

- Svaki protest treba da govore Đilas, Vuk, Boško, Lutovac i neka tzv. javna ličnost. To je opozicija. Mi stojimo iza i podržavamo ove proteste. Ovo su građanski, ali i politički protesti. Naši zahtevi su politički. Nije ovo pozorišna predstava - napisao je Gajić na Tviteru.

- Ja sam sveću sinoć zapalio u hramu, ko je hteo, mogao je da uđe. Na kraju je sa kamiona rečeno da nam nije dozvoljen ulazak u hram, što je dezinformacija. Šetnja za Olivera je iskorišćena za napad na Crkvu. Greška - napisao je tviteraš Neca, a Prokletnik nastavio:

- Nema veze što smo ateisti, ipak smo hteli da uđemo u hram, a to što nismo znali da pogodimo vrata, uopšte nije razlog da čoporativno ne napadnemo crkvu na sav glas!

Tviterašica Biljana Gačić očitala je lekciju svim bezbožnicima s protesta.

- Da malo češće idete u hram, a ne samo po Đilasovom naređenju, znali biste da su centralna vrata hrama zatvorena zbog renoviranja istog, a da je ulaz sa sporedne strane. Al' vi ste ostrašćena, izmanipulisana masa - oštra je bila Gačićeva.

LICEMERJE

Na Tviteru se oglasila i narodna poslanica iz redova SRS Vjerica Radeta.

- Kada se prvi put pokuša ući u crkvu u pedesetim godinama, teško je potrefiti vrata - napisala je radikalka.

Njen kolega iz SNS Vladimir Đukanović, koji se izjašnjava kao pravoslavac i često odlazi u ovu svetinju, kaže za Srpski telegraf da ovaj čin pokazuje licemerje opozicije prema Crkvi i Ivanoviću.

- Nisam iznenađen. Ovo je u skladu sa njihovim titoističkim shvatanjima društva i države da se u crkvu može ući bahato. Verujem da su neokomunisti, anarhisti i ateisti iz te skupine hteli da upadnu u hram krajnje bezbožnički i time pokušali da ga oskrnave. Čak i da im je bilo zabranjeno, pozdravio bih tu odluku - kategoričan je Đukanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Nikola

18.01.2019 08:16

Ne samo vrata Hrama, opozicija je promasila suštinu... što je mnogo vaznije

Lela

18.01.2019 08:41

Opozicija se bruka i blamira na sve strane....

nikola

18.01.2019 08:42

Nemojte se ljudima smejati, pa kako da znaju gde su vrata Hrama Svetog Save kada njima nista nije sveto?!

Jelena

18.01.2019 08:44

Strasno! Toliko o tome koliko su upuceni u desavanja!