Putin: Očekujem sporazum o Evroazijskoj uniji do kraja godine!

Autor: Tanjug

Vesti

17.01.2019

16:07 >> 16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da očekuje da se do kraja godine potpiše sporazum Srbije i Evroazijske unije.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Vladimir Putin

Putin je govoreći o brojnim sporazumima koji su potpisani danas u Beogradu rekao i da će se sredinom godine, na redovnom zasedanju zajedničkog Mešovitog komiteta dve zemlje, razmotriti napredak u realizaciji potpisanih memoranduma.

Kaže da očekuje povećanje količine gasa koji stiže u Srbiju sa 3 na 3,5 milijardi kubnih metara gasa.

Ruski predsednik je najavio i značajne investicije u NIS i povećanje kapaciteta gasnog skladišta Banatski dvor.

- Rusija je spremna da nastavi ptojekat Turski tok koji bi išao i kroz Bugarsku, Srbiju, Mađarsku. Sve će zavisiti od toga da li su evropske zemlje spremne da brane svoje suverene nacionalne interese. Mi smo spremni za investiranje, Turska pozitivno gleda na projekat - rekao je Putin.

Spremni smo da realizujemo projekte Turskog toka, rekao je Putin. 

- Mi radimo sa Srbijom u razvoju tranzitne infrastrukture. Te investicije će iznositi milijardu i 400 miliona dolara - rekao je Putin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Danijel

18.01.2019 08:54

Srbija ne treba slepo da ide putem EU. Evroazija je solidna alternativa, cak je i vece trziste koje platezna moc raste iz dana u dan