Priština oslobodila taksi ove proizvode iz Srbije

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.01.2019

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Privremene prištinske institucije odlučile su danas da oslobode od stopostotno uvećanih taksi proizvode iz Srbije i BiH, koji su na kosovsku teritoriju ušli pre nametanja tih mera, 21. novembra prošle godine.

RepublikaFoto: Tanjug
Ramuš Haradinaj

Iz prištinske vlade je saopšteno da je donela odluku o izmenama i dopunama odluke vlade od 21. novembra prošle godine, kojom se, kako se navodi, uvećanih taksi "oslobađa roba poreklom iz Sbje i BiH koja je uvezena do 21. novembra", odnosno koja je bila na carinskoj kontroli ili "unutrašnjoj obradi" u slučaju da bude puštena u slobodan promet.

Prema izveštaju kosovske carine od 21. novembra prošle godine, roba iz Srbije i BiH, nakon tog datuma nije mogla da uđe u carinsko skladište bez uvećane takse, osim za određene strane firme koje imaju proizvodnju u tim zemljama.

Podseća se da je od 28. decembra prošle godine taksa u istom procentu povećana i za stranu robu koja dolazi iz Srbije i BiH.

Navodi se da su "carinsk službenici" pregledali 95 odsto uskladištene robe i da su utvrdili da je ona dostupna privrednim subjektima u periodu od godinu dana, od dana ulaska u skladište.

 

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading