Oglasio se Igor Jurić posle najave o uvođenju doživotne robije

Autor: Republika

Vesti

12.01.2019

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je uvođenje oštrije kaznene politike za sva krivična dela koja obuhvataju nasilničko ponašanje, do nasilja u porodici do ubistava i najavio uvođenje doživotnog zatvora za višestruke ubice, ubice dece i druga najteža krivična dela.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Igor Jurić

- Imamo veoma blagu kaznenu politiku. Naše kazne nisu blage, ali one gotovo nikada nisu dodeljivane u sudskim procesima - rekao je predsednik Vučić.

- Uvodimo institut doživotne kazne zatvara, doživotne robije za one koji su počinili najteža krivična dela — za višestruke ubice, ubice dece i druga najteža krivična dela - rekao je Vučić i dodao da je time prihvaćen predlog dela javnosti i Igora Jurića.

Ubrzo se na svom fejsbuk profilu oglasio Igor Jurić, koji se zahvalio svima koji su učestvovali u peticiji.

- Ovo bi mogla da bude zajednička pobeda 160.000 građana ove zemlje koji su potpisali peticiju za uvođenje doživotnog zatvora za pedofile i ubice dece, ljudi koji su bili angažovani u kampanji i Vlade Republike Srbije i prvi korak ka tome da Srbija bude uređenija zemlja. Ovako jedna država treba da funkcioniše. Hvala Vladi RS, Ministarstvu policije i Ministarstvu pravde što će poslušati volju svojih građana. Nadamo se da će u što kraćem roku preći s reči na delo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (45)

Loading
Sasa

12.01.2019 12:55

Bravo Vucicu!

Miloš

12.01.2019 12:57

Drago mi je zbog ovog čoveka i zbog svih gradjana Srbije

Rade

12.01.2019 12:59

Velika vecina gradjana Srbije podrzava uvodjenje dozivotne robije za najteza krivicna dela.

Jovana

12.01.2019 13:01

Smisao života ovog čoveka je zauvek izgubljen. Izgubio je svoje dete na najbrutalniji način. Njegova patnja se ne smanjuje ni kako vreme odmiče. Međutim, posvetio se drugoj deci na taj način što se svim silama bori kako bi sprečio ubistva ostale dece i uspeo je. Naš predsednik je njegovu ideju prepoznao i uvažio.