Udar sa 5 strana: Pokrenuta operacija Hodžaj protiv Srbije!

Autor:

Vesti

29.12.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiji se nikako ne sme dozvoliti da ostane najjači i najvažniji faktor u regionu. Vlast u Beogradu mora se baciti na kolena...

RepublikaFoto: Tanjug/D. Goll
Aleksandar Vučić

Ovo je, u najkraćem, cilj prljavog plana koji je počeo ubrzano da se realizuje gotovo istovremenim udarima na Srbiju sa pet strana: iz Prištine, Zagreba, Sarajeva, Podgorice i Skoplja. Reč je o paktu koji je nedavno najavio Enver Hodžaj, zamenik premijera lažne države Kosovo, upravo za zagrebačke medije.

U međuvremenu, predsednik Crne Gore Milo Đukanović Srbiju naziva "okupatorskom zemljom" koja deluje destabilizujuće sa Rusijom na Balkanu, pa proteruje sveštenike SPC i skrnavi istorijske činjenice, dok premijer Makedonije Zoran Zaev poručuje kako su srpski šef države Aleksandar Vučić i mađarski premijer Viktor Orban umešani u bekstvo Nikole Gruevskog.

Radun: Hoće da Srbiju predstave Zapadu kao ruskog igrača na Balkanu, a sebe kao poslednju odbranu od Moskve

Analitičar Branko Radun za Srpski telegraf ističe da su naši susedi spojili lepo i korisno:

- Teza im da je Srbija ruski eksponent na Balkanu i vidi se da je to koordinirana akcija koja nema uporište u činjenicama. Cilj je da se diskredituje Srbija, a oni predstave na Zapadu kao poslednja odbrana od Rusije na Balkanu.

Milivojević: Izgleda da nikome ne odgovara da Srbija bude jaka i stabilna

Karijerni diplomata Zoran Milivojević navodi da njihovo zajedničko delovanje nije institucionalizovano, ali je lako vidljivo:

- Kad pogledamo ponašanje zemalja u okruženju, Crne Gore i Hrvatske pogotovo, onda je sasvim jasno da oni vode antisrpsku politiku, jer izgleda nikome ne odgovara da Srbija bude jaka i stabilna.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

CRNA GORA

Čak i da ostavimo za trenutak po strani odnos Crne Gore prema Kosovu i antisrpsko ponašanje crnogorskih zvaničnika, uvek kada Priština pokušava da uđe u neku međunarodnu organizaciju, ono što poslednjih dana radi režim Mila Đukanovića predstavlja otvoreni akt neprijateljstva. Na spisku su razne stvari: od zabrane ulaska srpskim intelektualcima u Crnu Goru preko suludog prekrajanje istorije, tako da se Srbi predstavljaju kao okupatori, i neosnovanog hapšenja lidera prosrpskih stranaka, do neobjašnjivog proterivanja sveštenstva SPC iz Crne Gore (odbijanje produženja boravišne dozvole svakom ko nije rodom iz te države).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zoran Zaev

MAKEDONIJA

Zoran Zaev, premijer zemlje u kojoj vedri i oblači američki ambasador Džes Bejli, pre nekoliko dana je bez ijednog dokaza optužio Aleksandra Vučića da šuruje sa makedonskom opozicijom. On je rekao da sumnja da su se predsednik Srbije, ali i prvi čovek Mađarske Viktor Orban, tajno sastajali sa novim liderom opozicione partije VMRO DPMNE Hristijanom Mickoskim. Prema njegovim tvrdnjama, to se događalo neposredno pred bekstvo bivšeg makedonskog premijera Nikole Grueskog iz zemlje, pa zato, kako je rekao Zaev, postoji ozbiljna sumnja da su tada dogovorili beg.

- Svi znaju da je bekstvo pomognuto spolja. Mickoski je posetio Vučića i Orbana i nije objavio o čemu su razgovarali. Zašto je čekao da se Vučić vrati iz Turske? Mickoski nije objavio ništa i posle toga se desilo ovo - naveo je Zaev, ne objašnjavajući samo kako je Gruevski legalno napustio Makedoniju i zašto nije sprečen da regularno pređe granicu.

RepublikaFoto: youtube.com/ PULS BN TV
Dragan Mektić

BIH

Proteste u Banjaluci povodom smrti Davida Dragičevića jedva su dočekali u Sarajevu. U prvi mah je izgledalo da im je jedina meta Milorad Dodik, međutim, veoma brzo su usledili pokušaji da se u sve umeša i Srbija, a pre svih Aleksandar Vučić. Tako su, naizgled nepovezano, pojedini predstavnici opozicije počeli da iznose apsolutno neistinite tvrdnje da je Srbija poslala svoje policajce da "biju narod u Banjaluci", a ista matrica primenjena je i u Sarajevu. Tamo je ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio da "ne bi isključio mogućnost da su pripadnici MUP Srbije bili prisutni na protestu u Banjaluci" i da o tome ima određene informacije, koje još nisu potvrđene.

Mektić je jedino zaboravio da pomene da ne postoji ni najmanja šansa da bi srpski policajci neprimećeni stigli do Banjaluke, ali koga uopšte briga za istinu...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

PRIŠTINA

Privremene prištinske institucije prve su i otvorile front protiv Beograda, a sramna priča sa uvođenjem taksi od 100 odsto na svu robu iz centralne Srbije u petak je dobila novo poglavlje, uprkos jasnim porukama cele međunarodne zajednice (EU, Vašington, Zemlje Kvinte...) da sulude mere moraju biti ukinute. Tako je, posle sednice prištinske vlade kojom je predsedavao Ramuš Haradinaj, saopšteno da se takse proširuju i na robu stranih, multinacionalnih kompanija koje imaju pogone u Srbiji.

Dva dana pre toga, Hašim Tači je Srbiju nazvao "genocidnom državom" i ponovo potencirao na potpunoj izmišljotini o 20.000 navodno silovanih Albanki.

 
RepublikaFoto: twitter.com/Katarina Brecic‏
Andrej Plenković

HRVATSKA

Protesti koji se subotom održavaju u Beogradu najveću podršku dobili su iz Zagreba. Za dnevnik HRT tako vikendom ne postoji nijedna važnija vest iz Hrvatske, već emitovanje počinju izveštajem iz Beograda, naravno uz preuveličavanje broja prisutnih na protestnom skupu (i to ne malo, već pet ili deset puta).

A da neko ne pomisli da je sve slučajnost, poruke podrške onima koji protestuju stigla je od Jadranke Kosor, nekadašnje hrvatske premijerke i perjanice HDZ, na čijem je čelu sadašnji premijer Andrej Plenković. Ona je, uz neskriveno divljenje, napisala da gleda divne prizore hrabrih ljudi koji šetaju Beogradom. Podsetimo, upravo je Kosorova svojevremeno insistirala na hrvatskoj tužbi protiv Srbije za navodni genocid.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Gavra

29.12.2018 10:46

Boriće se svim silama naš predsednik da zaštiti sve građane i omogući im pristojan život.

nevena

29.12.2018 11:13

Od Albanaca nas nista vise ne sme iznenaditi

SNEŽA

29.12.2018 12:13

Imam utisak da je u sve umešana šiptarska mafija.

Branko

29.12.2018 12:35

Srbija ce uspeti da se izbori sa ovim napadom.