Brnabićeva: Zadovoljna sam slobodom medija i nivoom demokratije

Autor: Tanjug

Vesti

26.12.2018

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je večeras da je zadovoljna i ponosna slobodom medija i nivoom demokratije u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ana Brnabić

- Mi možemo da nastavimo da pričamo o tome, da nema slobode medija, da u Srbiji vlada diktatura i da svaki dan, iz dana u dan, i vlada i predsednik Republike dokazuju nešto upravo suprotno, ali ako ćemo toga da se igramo, možemo da se igramo - rekla je Brnabić novinarima na novogišnjem prijemu u Vladi Srbije.

Na prijemu joj je karikaturista Blica Marko Somborac uručio majicu na kojoj je lik predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji drži "ključeve istine koja je zaključana iza rešetaka".


- Kao što ste videli i večeras je bilo pokušaja provokacija za koje mislim da nisu u redu. Okej je da neko provocira kada sam ja prisutna sa natpisima, slikama mene, ali ne nekog drugog, ali ni to nismo mogli da ispoštujemo, tu neku osnovnu crtu pristojnosti i fer odnosa - rekla je Brnabić. 

Ona je dodala da je to u redu, jer je društvo demokratsko i da se "nikom ništa neće desiti kao ni u jednom otvorenom demokratskom društvu".

Brnabić je ocenila da takav gest nije dobar za društvo, jer ga odvaja na "leve i desne, gornje i donje, crne i bele".


- Mi tako ne možemo napredovatu, ali ja tu ne mogu ništa da uradim. Hoću da uradim ono što radim svaki dan, a to je da saslušam sve, pristanem na svaki performans, provokaciju i pitanje i da probam da dam odgovor. To je moja odgovornost i moja uloga kao predsednice vlade - rekla je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading