SRPSKI TELEGRAF NA PARKINGU BIA: OVO SU VOZILI SRPSKI AGENTI

Autor:

Vesti

12.08.2017

08:00 >> 08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste zamišljali da službenici Bezbednosnoinformativne agencije (BIA) jurcaju po Srbiji u "skupim igračkama" po ugledu na najpoznatijeg špijuna Džejmsa Bonda, grdno ste se prevarili.

U obračunu sa kriminalcima i teroristima naši obaveštajci mahom upravljaju neupadljivim automobilima - ako je suditi prema voznom parku od 45 korišćenih vozila koje je BIA stavila na prodaju, a za koje je ukupna početna prodajna cena 3.214.817,04 dinara.

Srpski telegraf ekskluzivno je zavirio na parking BIA i uverio se u kakvom stanju se nalaze ovi automobili.

DOMAĆINSKO POSLOVANJE

Iako su se građani ponadali da će moći da kupe neki od automobila u dobrom stanju, ali za male pare, to ipak neće biti moguće jer se radi o pretežno starim vozilima ili oštećenim u saobraćajnim nesrećama.

- Ovi automobili su praktično za otpad jer je procenjeno da će skuplje izaći popravka i registracija nego što je njihova stvarna vrednost na tržištu. To je za nas samo trošak i zato smo rešili da ih prodamo i da od tog novca kupimo nekoliko vozila koja će nam ubuduće koristiti. S obzirom na to da nisu u voznom stanju, građani ne mogu pojedinačno da ih kupe iako je za svaki od 45 izloženih automobila procenjena vrednost, već će ih najverovatnije uzeti servisi zbog delova - objašnjavaju naši sagovornici iz BIA.

Dodaju da je za uvođenje domaćinskog poslovanja zaslužan novi direktor agencije Bratislav Gašić.

- Pokušavamo na sve moguće načine da smanjimo troškove, da napravimo uštede. Novac koji bismo bespotrebno dali na održavanje propalih automobila moći ćemo da uložimo u neke druge, potrebnije stvari. Uz to, od prodaje će se u kasu sliti još nešto novca - navode naši sagovornici.

POGREŠNA SLIKA

Govoreći o voznom parku BIA, sagovornici Srpskog telegrafa ističu da građani imaju pogrešnu sliku o tome kako obaveštajci voze skupe i posebno opremljene automobile.

- U našim uslovima zastava, jugo ili fijat punto mogu često da budu efikasniji nego neki drugi automobili kada su u pitanju kontraobaveštajni, obaveštajni i drugi poslovi od značaja za bezbednost Srbije. Po potrebi, nabavljaju se i jača vozila, a ovakve rasprodaje nisu ništa novo i održavaju se jednom do dva puta godišnje - ističu za naš list.

19 GODINA IMA NAJSTARIJI AUTOMOBIL KOJI JE NA RASPRODAJI

5 GODINA IMA NAJMLAĐE KORIŠĆENO VOZILO

Inače, rashodovana motorna vozila prodaju se po principu viđeno-kupljeno, bez prava ponuđača na naknadne prigovore i reklamaciju koje se odnose na ispravnost, kompletnost i tehničke karakteristike motornih vozila.

Rok za dostavljanje pisanih ponuda je 4. septembar 2017. do 15 sati, a ponude u kojima bude data cena koja je niža od utvrđene početne prodajne cene biće odbijena.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading