Tramp pisao Vučiću, a Srbi iz SAD Trampu: Ili pomozi, ili zaboravi na 1.000.000 glasova

Autor: alo.rs, Republika

Vesti

20.12.2018

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpsko-američka zajednica pokrenula je 18. decembra peticiju i uputila ga državnom vrhu Sjedinjenih Američkih Država. U svom obraćanju predsedniku Donaldu Trampu predočili su torturu koja se vrši nad Srbima i hrišćanima na Kosovu i Metohiji, šta bi SAD morala da preduzme, ujedno podsetivši predsednika da više od milion glasova na izborima u Americi su srpski.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Takođe, napominju trebalo bi da obrati pažnju na njih, jer više od milion Srba ima biračko pravo.

Na portalu Change.org ovu peticiju za nepuna dva dana potpisalo je skoro 2 hiljade ljudi. Među ostalim i Čarls Kater, Amerikanac koji obožava našu zemlju i srpski narod i živi u Beogradu.

Portal Change.org sa sedištem u San Francisku namenjen je peticijama i tvrdi da ima 240 miliona potpisnika. Kako tvrde, uticali su na donosioce odluka u državama, odnosno ostvarili 31.763 pobede 196 zemalja sveta.

Evo šta se kaže u peticiji.

"Predsedniku SAD Donaldu Trampu i članovima Kongresa,

Mi, srpsko-američka zajednica, obraćamo se predsedniku Donaldu Trampu i članovima Kongresa sa molbom da prestanu da podržavaju albansko vođstvo, na čelu sa Hašimom Tačijem, i stvaranje vojske pod njihovom kontrolom u srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Pod Tačijevim režimom proterano je dve trećine srpske predratne populacije iz njihovih domova u srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija. Skoro 40.000 Srba proterano je iz Prištine u divljačkom albanskom pogromu. Hiljade Srba i hrišćana ubijano je i nastavlja da biva ubijano. Autobusi sa Srbima kamenovani su dok su ožalošćeni Srbi napadani na grobljima. Nedavno albanska milicija pod teškim naoružanjem izvršila je raciju u prodavnicama zbog hrane i drugih proizvoda sa srpskim etiketama, a oduzeti srpski proizvodi javno su spaljivani. Stoprocentna taksa nametnuta je Srbiji, dok je Albaniji spuštena na nulu. Sve ovo je napor režima Hašima Tačija da u potpunosti protera srpske hrišćane i druge urođeničke etničke manjine na Kosovu, uključujući Jevreje i Rome.

Savet Evrope označio je Hašima Tačija kao vođu albanskog kriminalnog kartela koja je poput mafije, a uključena je u šverc heroina, oružja i ljudskih organa. Prema Karli Del Ponte, nekadašnjem tužiocu Međunarodnog suda u Hagu za ratne zločine na teritoriji bivše Jugoslavije, Hašim Tači, takođe je odgovoran za krađu organa 300 Srba hrišćana i drugih nealbanskih manjina u zatvorima smrti u Albaniji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Albanski lideri u Prištini otvoreno su objavili lojalnost susednoj Albaniji i uspešno su uklonili granicu između Srbije i Albanije. Albanski lideri deklarisali su njihovu nameru da stvore etnički čistu Veliku Albaniju. Albanci na Kosovu imaju jedan od najvećih udela dobrovoljaca ISIS-a sa Balkana.

Veliki broj terorističkih zavera u Evropi i protiv SAD su izvršili Albanci sa Kosova.

Više od 150 srpskih pravoslavnih crkava, manastira, kulturnih i religijskih dobara vandalizovano, zapaljeno i uništeno.

Ovo potpada pod nadležnost Sjedinjenih Država i nedavnih akata Kongresa koji štiti hrišćanske manjine od proterivanja. Nedavno, predsednik Tramp potpisao u zakonu H.R. 390 "Član o pomoći u Iraku i Siriji", omogućavajući pomoć hrišćanima proteravanim iz Iraka i Sirije. Srpski hrišćani na Kosovu bi takođe trebalo da imaju mogućnost zaštite i pomilovanja.

 

 

Sa poštovanjem molimo predsednika Trampa i Kongres Sjedinjenih Američkih Država da preduzmu sledeće korake:

- Odmah povuku podršku ilegalnoj vojsci Hašima Tačija, obrazovanom sa kršenjem Rezolucije Saveta Ujedinjenih nacija 1244

- Izdaju rezoluciju kojom se osuđuje progon srpskih hrišćana, Jevreja, Roma i drugih manjina od strane brutalnog režima Hašima Tačija

- Ponude podršku i pomoć proteranim manjinama u regionu

- Sazove Senat o uticaju i troškovima destabilizacije spoljne politike SAD u Srbiji i srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija

- Urgira da se povuku svi predstavnici SAD-a sa Kosova koji su bili pre njegove administracije i zameni ih sa predstavnicima adminitracije predsednika Trampa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Srpski narod dugo je saveznik Sjedinjenih Američkih Država. Srbi su se borili na strani SAD u oba svetska rata. Srbija je izgubila 25 odsto populacije u Drugom svetskom ratu, kao deo Savezničkih snaga, dok je stotine i hiljade Srba zarobljavano i ubijano u nacističkim koncentracionim logorima. Istovremeno, Srbi su sproveli najveću spasilačku misiju američkih avijatičara u istoriji, takozvanu Operaciju Halijard ili Vazdušni most, koja je rezultirala evakuacijom 432 američka i još 80 saveznička čoveka iza neprijateljske linije.

Ovo nije prvi put da su Srbi pod okupacijom muslimanskih ekstremista. Otomansko carstvo potčinilo je srpsko stanovništvo na Balkanu torturi, porezu, ropstvo u ubijanju pet vekova. Ovo se odnosi i na hrišćane na Kosovu i Metohiji.

Danas, srpski narod suočava se sa sličnim.

Srpska pokrajina Kosovo i Metohija je kolevka srpske civilizacije. Ono što je Jerusalim Jevrejima, to je Kosovo i Metohija Srbima. Identitet srpskog naroda neodvojiv je od srpske pokrajine Kosovo i Metohija.

Sama reč "Kosovo" je srpska, ne albanska.

Evropska unija i NATO protivili su se formiranju albanske vojske u srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija.

Više je od jednog miliona Srboamerikanaca u Sjedinjenim Državama i primarno su locirani u državama koje nose prevagu na američkim izborima. Američki Srbi pažljivo prate razvoj ovih dešavanja.

Ukoliko SAD nastave sa katastrofalnim i neuspešnim politikama bivših administracija, stabilnost Balkana će biti ugrožena, a Evropa u opasnosti od rata. Molimo da zaustavite ovu nepravdu pre nego što bude prekasno.

S poštovanjem,

Srpsko-američka zajednica"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ana

20.12.2018 22:18

Hvala Grčkoj i Ciprasu što podržavaju Srbiju i njen narod.