Janković našao novi posao: Pikirao Brisel

Autor: Informer, Republika

Vesti

19.12.2018

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Propali predsednički kandidat, lider PSG Saša Janković, koji je u ponedeljak objavio da daje ostavku na ovu funkciju i povlači se iz politike, najverovatnije je već našao novi posao u Briselu!

RepublikaFoto: Tanjug
Saša Janković

Kako Informer saznaje u odlično obaveštenim diplomatskim krugovima, Janković mesecima unazad iza leđa svojih najbližih saradnika pregovara o odlasku na dobro plaćenu poziciju u Savetu Evrope.

Šef PSG je povlačenje iz politike obrazložio "ideološkim motivima", ali naši izvori tvrde da su u pitanju velike pare.

- Jankoviću je odavno postalo jasno da od njegove politička karijere u Srbiji nema ništa, a novac koji mu je dolazio kao lideru opozicije je presušio. Prvo je razmišljao da se kandiduje za naslednika poverenika za informacije Rodoljuba Šabića, ali je od toga odustao. Koliko znam, već je dogovorio novi posao u Briselu, a uskoro će to i javno reći - prenosi naš izvor iz PSG i dodaje da će do izbora novog lidera PSG na njegovom čelu biti Rade Veljanovski.

Sam Janković na Tviteru je u ponedeljak po podne objasnio navodne razloge za napuštanje politike.

- Povlačim se sa mesta predsednika PSG, Građanskog bloka 381 i iz aktivnog političkog života. Činim to jer neću da delim ljude koji svi podjednako žele da uklone opasan i kriminalizovan režim koji nam je oteo državu. Srbija je naša zajednička domovina i ja neću biti prepreka najbitnijem cilju. Smatram da zamena jedne greške drugom, makar i manjom, ne donosi prave promene. Osećaj odgovornosti i iskrenosti mi nalažu da u tome ne učestvujem - napisao je Janković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
milos

19.12.2018 22:10

Njima tamo ne trebaju ljudi zgrcenog mozga.

Jovana

19.12.2018 22:15

Prodao se za male pare, ko zna šta bi tek ovde radio.

sasa

19.12.2018 22:16

Jankovićeve želje i stvarnosz su do sada bile dijametralno suprotne. Bojim se da će tako biti i sa Briselom.

Mara

19.12.2018 22:19

Uf, pa vidi ti to, puca se na visoko