Vulin pozvao 53 ministra: Sprečite formiranje vojske Kosova!

Autor: Tanjug

Vesti

12.12.2018

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je pisma ministrima odbrane 53 zemlje u kojima ih je pozvao da spreče najavljeno formiranje takozvane vojske Kosova i pokušaj pravljenja, kako je naveo, još jedne paravojne formacije na prostoru Kosova i Metohije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

Vulin je tim povodom rekao da neosuđeni teroristi hoće da dobiju armiju i da zločine za koje nisu bili osuđeni još jednom ponove, ali, kako kaže, ovaj put u formi armije.

Naglašava da je za Srbiju je to apsolutno neprihvatljivo i da bi moralo da bude neprihvatljivo i za međunarodnu zajednicu.


- Da niko ne bi mogao da kaže jednog dana da nije znao šta se dešavalo na prostoru KiM, poslao sam pisma ministrima odbrane 53 najvažnije zemlje sveta. U pismu se jasno kaže šta se sprema na KiM, koliko je opasno praviti paravojsku, koliko je takozvana vojska Kosova nešto što može značajno da poremeti stanje mira na KiM, ali i u čitavom regionu - istakao je Vulin.

Ministar je naglasio da čitav svet zna i mora da zna da se na KiM pokušava da stvori teroristička organizacija koja će, kaže, sebe nazivati nekakvom vojskom.

- A pravi se samo iz jednog razloga - za obračun sa Srbijom i za obračun sa Srbima, ni zbog čega drugog i ni zbog koga drugog - podvukao je Vulin.

Dodao je i da se obratio svojim kolegama očekuju će oni informisati svoje vlade, te da očekuje od njih da će zaštititi međunarodno pravo, ali i zaštiti vojničku struku i profesiju.


- Jer ako se od islamske države ne pravi vojska, ne može se praviti ni od terorističke OVK - zaključio je ministar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Deja

12.12.2018 16:30

svi moraju da se ukljuce i zaustave ovu njihovu nameru da oforme vojsku i izazovu sukobe na KIM

milos

12.12.2018 16:31

Neosudjeni teroristi ne smeju ni po koju cenu formirati vojsku.

Ana

12.12.2018 16:35

Priština sabotira dijalog i narušava mir.

Igor

12.12.2018 16:38

Zajedno vise nas ce moci da spreci formiranje vojske Kosova.