Ministarka pravde Nela Kuburović: Hteli bi da se Beograd ponaša kao Priština

Autor: Tanjug

Vesti

01.12.2018

23:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da bi Priština, "a i međunarodna zajednica", najviše volela da Beograd počne da se ponaša kao i kosovska strana, ali je istakla da se to neće dogoditi.

RepublikaFoto: Tanjug
Nela Kuburović

- Tada bi imali izgovor za sve sumanute poteze Prištine. Ali to se neće dogoditi. Predsednik Srbije i cela vlada vode politiku mira i strpljenja - rekla je Kuburovićeva i dodala:

- Nasiljem, pozivanjem Srba sa KiM da se bore oružjem, a ne rečima i argumentima, nećemo sačuvati naš narod. Nećemo doprineti stabilizaciji odnosa koja mora da postoji, ukoliko želimo da Srbi ostanu da žive na svojim ognjištima - navela je ona.

 

 

Ona je napomenula da je Priština konstantnim provociranjem, poput upada ROSU ili povećanjem taksi grubo pogazila Sporazum o stabilizaciji i CEFTA sporazum i pokazala da je nivo razmišljanja njenih politicara i dalje "na nivou razmišljanja plemenske zajednice zatočene u srednjem veku".

Kuburovićeva podseća da su takvo ponašanje osudili Brisel i Vašington, ali da ništa konkretno nije učinjeno.

- Mislim da je svima jasno zašto moramo da vodimo politiku strpljenja i mira koja nije nimalo laka, ali je jedina pravilna u ovom trenutku - kaže ministarka pravde.

Ubistvo Olivera Ivanovića

Kada je reč o ubistvu Olivera Ivanovića, ona ističe da Srbija neće odustati od istrage, iako Priština ne pokazuje volju da se taj zločin rasvetli.

Prošlonedeljno hapšenje Srba u Kosovskoj Mitrovici ocenila je kao zastrašivanje srpskog naroda i demonstraciju sile i nasilja, ali je istakla da će Srbija uprkos brojnim provokacijama kosovskih političara nastaviti da vodi politiku strpljenja i mira.

Kuburović podseća da je Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu odmah posle ubistva Ivanovića pozvao prištinske organe da se formira zajednički tim i vodi zajednička istraga što su oni odbili, a čak je Euleks, koji je mogao da se ukljuci u sprovođenje istrage to odbio.

- Mislim da to jasno pokazuje da nema stvarne volje Prištine, pa čak ni međunarodnih institucija, da se dođe do istine i pravde - rekla je ona.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dejan

02.12.2018 16:55

Ето ко изазива и форсира насиље у Србији! Секу председнику главу па га нападају за насикље!