Nakon ostavke predsednika opština, Priština ima strašnu ideju!

Autor: Republika

Vesti

30.11.2018

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prištinski list "Koha ditore" navodi danas da bi ostavke četiri gradonačelnika opština na severu Kosova trebalo smatrati neopozivim i da kosovski predsednik treba da raspiše prevremene izbore u tim opštinama.

RepublikaFoto: twitter.com/Insajder_net
Skupština u Kosovu

Kosovski dnevnik podseća na slučaj iz 2010. godine kada je tadašnji gradonačelnik Orahovca objavio da podnosi ostavku, a nekoliko dana kasnije pokušao da je povuče, nakon čega je Ustavni sud odlučio da ostavku bilo kog gradonačelnika treba smatrati konačnom i neopozivom.

U Ministarstvu lokalne uprave potvrdili su da su ministarstvu dostavljene ostavke gradonačelnika na severu, ali nisu naveli da li su ostavke prosledili kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju, navodi "Koha".

Bivši predsednik Ustavnog suda Emver Hasani rekao je da bi kosovski predsednik trebalo da odmah raspiše nove izbore čim relevantno ministarstvo potvrdi ostavke. U suprotnom, kaže Hasani, ustav će bii prekršen, prenosi prištinski list.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Jole

30.11.2018 10:37

Oni kao da ne planiraju da prestanu sa svojim glupostima.

Maja

30.11.2018 10:42

Pristinsko ludilo ne poznaje granice.

Jasna

30.11.2018 10:47

Strasno sta sve pokusavaju...

sanja

30.11.2018 10:47

Samo neka probaju. Nećemo im dozvoliti da ponove martovski pogrom.