KFOR na Fejsbuku najavio "neke" vojne vežbe na severu Kosmeta

Autor:

Vesti

27.11.2018

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol KFOR-a Vinčenco Graso izjavio je da su vežbe najavljene za naredne dane na severu Kosova već otpočele i dodao da tu nema nikakve vojne aktivnosti, već da je cilj KFOR-a da bude "vidljiviji".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Vežbe su već u toku, ali to nije nikakva posebna ili vojna aktivnost, radi se o pokretima naših vozila, patrolama, da budemo vidljiviji. Dakle, nema vojne aktivnosti, ovo nisu vežbe poput onih kakve ste imali u Srbiji - rekao je Graso, za Tanjug.

Upitan zašto su vežbe pokrenute sada, on je kazao da „nema nekog posebnog razloga“, a na pitanje koliko je planirano da traju, Graso nije imao precizan odgovor i rekao je samo da bi trebalo da se održavaju "narednih dana".

 

 

Prethodno je putem Fejsbuka KFOR saopštio da će "narednih dana izvesti neke vežbe na severu Kosova“.

 

 

- Trupe KFOR-a će krenuti i rasporediti se duž glavnih puteva u skladu sa mandatom u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN. Ovo je normalna aktivnost, koja nema veze sa bilo kakvom posebnom pretnjom ili zabrinutošću. Situacija je pod kontrolom, i KFOR nastavlja sa zaštitom svih građana na Kosovu, kao što je to radio od 1999. godine - piše u postu KFOR-a na ovoj društvenoj mreži.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading