Vesić: Cilj Prištine je da se Srbi proteraju sa Kosova!

Autor: Tanjug

Vesti

25.11.2018

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da je uvođenje taksi od 100 odsto na srpsku robu i upad ROSU na severni deo Kosovske Mitrovice i hapšenje Srba, samo nastavak politike prištinskog rukovodstva čiji je cilj zastrašivanje Srba i njihovo proterivanje iz južne srpske pokrajine.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Goran Vesić

- To je deo njihove konstantne politike kojom pokušavaju da pod tenzijom drže srpsko stanovništvo, kako ti ljudi ne bi videli perspektivu života na KiM. To je cilj koji postoji više decenija - rekao je Vesić za TV Pink.

Ističe da je važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo pitanje trajnog rešenja KiM, a svi oni, kaže, koji su bili za status kvo, bili na neki način, namerno ili slučajno, za spovođenje tog albanskog plana.

Primećuje da su najnovije mere i akcije Prištine usledile posle bezuspešnog pokušaja da Kosovo uđe u Interpol, a merama su samo želeli, kaže Vesić, da "zamene teze", kako bi njihovi građni zaboravili na dato obećanje da će Kosov biti deo Interpola.

Još jedan od razloga tih mera, navodi Vesić, jeste pokušaj pritiska Prištine na međunarodnu zajednicu, jer, ističi, verovatno nisu zadovoljni pozicijom koju trentno imaju u međunarodnoj zajednici.

- Srbija nije ona Srbija koja je bila do 2012. Kao što vidite, ne prođe nedelja a da neka zemlja ne povuče priznanje Kosova, i kao što vidite, Srbija pobeđuje na međunarodnim forumima, a kada pobedi KiM, zapravo pobeđuje velike sile koje stoje iza nje - ukazao je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Lena

25.11.2018 09:52

Ovo je tipičan primer etničkog čišćenja!

Bana

25.11.2018 10:04

@Lena - Pravi primer etickog ciscenja.

aca

25.11.2018 09:52

To je plan sve od 1999.godine i ne odustaju od njega

Stefan

25.11.2018 09:53

Amerikanci i Britanci kolo vode i pitaju se za sve.