Američka ambasada na Kosovu se pere: Glasanje za Kosovo u Interpolu nije bilo glasanje za nezavisnost!

Autor: Republika

Vesti

20.11.2018

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Američka ambasada u Prištini objavila je na svom sajtu saopštenje povodom glasanja u Interpolu. Naime, ova ambasada zauzima stav kojim tvrdi da je policija Kosova zaslužila da bude primljena u Interpol i da ovakvim ishodom glasanje svi gube.

Foto: Printscreen/xk.usembassy.gov
Američka ambasada na Kosovu

- Kosovska policija je potpuno integrisana i sposobna institucija, sa dokazima o pomaganju u borbi protiv međunarodnog terorizma, narkotika, oružja i mreže za šverc ljudi. Većina zemalja je to videla i podržala predlog Kosova da se pridruži Interpolu. S obzirom na kampanju koju je predvodila Srbija i vršila pritisak na zemlje da se suprotstave kandidaturi Kosova, naglašavamo da podrška kosovskom članstvu u Interpolu nikada nije bila podrška priznavanju nezavisnosti Kosova, već jačanju globalne saradnje u sprovođenju zakona i zatvaranju kritičnog sigurnosnog jaza na Balkanu. Sa ovim ishodom, svi gubimo - stoji na sajtu američke ambasade.

- Nastavljamo snažno podržavati dijalog između Kosova i Srbije. Sada više nego ikad, obe strane treba da ubrzaju svoje napore da postignu dogovor o potpunoj normalizaciji, što je jedini način da obe zemlje napreduju na putu pristupanja EU. I Srbija i Kosovo moraju shvatiti da njihovi putevi ka evropskoj budućnosti leže u normalizaciji. U tom cilju, pozivamo ih da izbegnu provokacije i zajedno rade na dogovoru - dodaje se u saopštenju. 

Komentari (18)

Loading
Ketty

20.11.2018 12:31

Koliko ima drskosti u Americkim stavom jos fali da nas ponovo bombarduju. Van svake pameti.

Tereza

20.11.2018 12:31

Pa ako nije bilo glasanje za nezavisnost, zašto toliko razočarenje u Prištini? Srbija se borila da pobedi međunarodno pravo i to je većina zemalja koje su glasale prepoznala. Oni neka se pravdaju, mi ćemo da slavimo!

Sara

20.11.2018 12:33

Srbija je ta koja se zalaze za dijalog, Albanska strana nizom provokacija pokusava da sabotira sve napore Srbije ka dijalogu i kompromisnom rešenju. Oni su ti koji treba da se uzdrže od provokacija i da počnu da postuju sporazume.