SPREMA SE JOŠ JEDAN UDAR NA SRBIJU U UN, POGODIO SAM KAKO ĆE PROĆI I JUGOSLAVIJA: Britanski parlamentarac upozorio Beograd, podsetio na '91.

Autor:

Vesti

17.06.2024

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat protiv Srbije je i dalje u toku!

SPREMA SE JOŠ JEDAN UDAR NA SRBIJU U UN, POGODIO SAM KAKO ĆE PROĆI I JUGOSLAVIJA: Britanski parlamentarac upozorio Beograd, podsetio na '91.

Foto: Tanjug/AP

Britanski političar i član parlamenta, Džordž Galovej, izjavio je da se sprema novi napad na Srbiju u Ujedinjenim Nacijama. Galovej je istakao da je još tokom raspada Jugoslavije upozoravao na katastrofalne posledice koje će uslediti za sve uključene strane.

Prema njegovim rečima, najnoviji događaji predstavljaju odgovor na nedavnu posetu predsednika Kine, Si Đinpinga, Srbiji.

- Sledi novi napad na Srbiju u Ujedinjenim nacijama, Mogli biste reći da je ovo poslednje odgovor na trijumfalnu posetu Si Đinpinga Beogradu. Naravno da su posledice raspada Jugoslavije, kao što sam i tada upozoravao u Britanskom parlamentu, katastrofalne po svakoga. Krv koja je bila prolivena, krv koja je bila uzeta, krv koja je bila data, u takvom raspadu, bila je neizbežna. Bila je otpisana od strane onih koji su tražili uništenje Jugoslavije - rekao je Galovej.

Podsećamo, na današnji dan 2001. godine, ruski predsednik Vladimir Putin prvi put je boravio u Srbiji, tada još Jugoslaviji. Tokom ove posete, Putin je obišao i Kosovo i Metohiju.

Prema prvobitnom planu, nakon sastanaka u Beogradu i obraćanja medijima, Putin je trebalo da se vrati u Moskvu, dok je posetu Kosovu i Metohiji trebao da obavi ruski ministar spoljnih poslova Igor Ivanov. Međutim, došlo je do promene plana i Putin je lično otputovao u Prištinu, gde ga je na aerodromu dočekala garda ruskih mirovnih snaga.

Tokom posete, ruski predsednik je obišao štab ruskog mirovnog kontingenta u selu Vrelo, gde je uručio priznanja šestorici vojnika koji su se istakli u obavljanju svojih mirovnih dužnosti. Takođe se sastao sa najvišim komandantima ruskog vojnog kontingenta kako bi razgovarali o vojno-političkoj situaciji na Kosovu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading