POČELI TRADICIONALNI MIHOLJSKI SUSRETI LETA: Folklor, harambaše i sve drugo što srce ište

Autor:

Vesti

16.06.2024

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Celodnevni program okupio je oko 4.000 posetilaca iz svih 78 valjevskih sela

POČELI TRADICIONALNI MIHOLJSKI SUSRETI LETA: Folklor, harambaše i sve drugo što srce ište

Foto: foto Milan Obradovic

Kolubarski kraj bio je i ostao naše državotvorno nacionalno i kulturno nadahnuće, a ovo okupljanje samo je potvrda da trajemo i da ćemo trajati, poručio je Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu, nakon posete selu Popučke kod Valjeva, gde su održani Miholjski susreti sela.

Turnirom u malom fudbalu, gastro festom, kafanskim i harambaškim igrama, kao i maskenbalom za najmlađe, obeležena je ovogodišnja manifestacije u prelepom mestu u kolubarskom kraju.

Republika

Foto: foto Milan Obradovic

 

Celodnevni program okupio je oko 4.000 posetilaca iz svih 78 valjevskih sela, a obuhvatio je zanimaciju za sve generacije.

- Ovakve manifestacije čuvaju običaje, neguju tradiciju i omiljene su i mladima i starijima. Grad Valjevo neguje svoja sela i ulaže u njih i zahvalni smo Ministarstvu za brigu o selu na nesebičnoj podršci u tome - izjavio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

1.175 sela učestvovaće u Miholjskim susretima leta

113 opština učestvuje u ovim susretima
250 hiljada učesnika i posetilaca se očekuje

U nastupima folklornih ansambala, horova, pevača, kao i maskenbalu, posebno su uživali najmlađi. Njihove starije komšije takmičile su se u takozvanim kafanskim igrama, dok se nedaleko odatle igrao turnir u malom fudbalu.

Valjevo je samo jedna od 113 jedinica lokalne samouprave, koje će ovog leta ponuditi zanimljiv program slučajnim i namernim prolaznicima. Ove godine Popučke su zajedno s kruševačkim Globoderom prva sela domaćini. B. K.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading