SRAMOTNO REAGOVANJE AMERIČKE AMBASADE NA PITANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA “GDE TO PIŠE""!? Ne piše, rekao O' Brajen"

Autor:

Vesti

11.06.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O' Brajen je tada rekao da je 2001. godine BiH potpisala Sporazum o pitanjima sukcesije bivše Socijalističke Federalne Republike Jugoslavije (SFRJ), koji je ratifikovala Parlamentarna skupština BiH i državnu imovinu pripisala BiH, a ne entitetima.

SRAMOTNO REAGOVANJE AMERIČKE AMBASADE NA PITANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA “GDE TO PIŠE""!? Ne piše, rekao O' Brajen"

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Amabasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini (BiH) oglasila se povodom pitanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića o državnoj imovini BiH. Njihov "odgovor" je sve osim odogovor na postaljeno pitanje.

Naime, predsednik Srbije je danas putem društvenih mreža postavio jasno pitanje američkoj ambasadi u Sarajevu, koja vidi Srbiju kao remetilački faktor Dejtonskog sporazuma, a ono je glasilo - Kako, gde i od kada negde piše da imovina pripada centralnim vlastima a ne entitetima?

Ambasada u svom odgovoru navodi sledeće: 

- Kako je to pomoćnik državnog sekretara Džejms OBrajen naveo u svom govoru u februaru 2024. godine: 'Postoji način da se razgovara o imovini tako što će se o tome govoriti u relevantnim institucijama. Ali je polazna tačka i dalje jasna: imovina pripada državi' - poručili su iz Ambasade SAD-a u Sarajevu, koji su u svom odgovoru poslali i link sa tekstom govora O' Brajena.

O' Brajen je tada rekao da je 2001. godine BiH potpisala Sporazum o pitanjima sukcesije bivše Socijalističke Federalne Republike Jugoslavije (SFRJ), koji je ratifikovala Parlamentarna skupština BiH i državnu imovinu pripisala BiH, a ne entitetima.

- Godine 2001. BiH je potpisala Sporazum o pitanjima sukcesije bivše Socijalističke Federalne Republike Jugoslavije (SFRJ), kojeg je ratifikovala Parlamentarna skupština BiH i državnu imovinu pripisala Bosni i Hercegovini, a ne entitetima - rekao je tada O' Brajen.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (43)

Loading
Ana

11.06.2024 21:50

Nista drugo se od Amerike nije ni ocekivalo.

Ana

11.06.2024 21:51

Sraman potez Amerike.

Nemanja

11.06.2024 21:51

Makar i ne kriju da BiH rade po instrukcijama americkih ambasadora.

Sanja

11.06.2024 21:51

Imovina pripada entitetima prema Dejtonskom sporazumu!