ŽELE ZLO SRBIJI DA BI IMALI ŠTA DA SLAVE!

Autor:

Vesti

25.05.2024

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas, čija stranka priznaje navodni genocid u Srebrenici, licemerno napao Vučića zbog usvajanja rezolucije

ŽELE ZLO SRBIJI DA BI IMALI ŠTA DA SLAVE!

Foto: Tanjug/Tanjug Video/Tara Radovanovic, Petar Divac, Profimedia Str Afp Profimedia, Printscreen

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas jedva je dočekao izglasavanje sramne rezolucije o Srebrenici i najteže trenutke srpskog naroda da se licemerno obruši na predsednika Aleksandra Vučića da bi ubrao sitne političke poene.

Naime, čovek čija je potpredsednica Marinika Tepić predlagala da Skupština Srbije prizna navodni genocid, sada zbog usvajanja iste takve rezolucije u UN traži ostavku predsednika Srbije!

Likuje i miljenica opozicije

Simpatizerka i miljenica srpske opozicije Jadranka Kosor, bivša hrvatska premijerka koja je podržala proteste u Beogradu, nije krila radost zbog usvajanja rezolucije:

- Možete vređati, mrzitelji. Rezolucija o genocidu u Srebrenici je usvojena. Hvala svima koji su glasom podržali.

ODSUSTVO SVESTI

- Srbija je umorna od stalnih poraza. Zato je vreme da "veliki vojskovođa" koji je izgubio sve bitke napokon ode u istoriju - poručio je Đilas, koji je još 2021. rekao da je

Međunarodni sud pravde doneo presudu da je u Srebrenici bio genocid i da "o tome nema više šta da se priča".

Srbi nisu pekli decu, sekli dojke i vadili oči

Tviter je od preksinoć goreo od negodovanja zbog sramne rezolucije. Potresan niz činjenica objavio je tviteraš s nadimkom Špiro Seneka, kojim je potpuno obesmislio tvrdnje o genocidnom srpskom narodu:

x Srbi nisu na kolac nabijali pripadnike drugog naroda.
x Srbi nisu maljevima razbijali glave pripadnicima drugog naroda.
x Srbi nisu žicom vezivali mošnice i grkljane pripadnicima drugog naroda.
x Srbi nisu pekli decu pripadnika drugog naroda.
x Srbi nisu sekli dojke niti su vadili oči pripadnicima drugog naroda.
x Srbi nisu igrali fudbal s odsečenim glavama pripadnika druge nacije.
x "Samo ti, sine, radi svoj posao," reči su Srbina, a ne Mustafe, Jureta ili nekakvog Spičeka iz Ljubljane.
x "Pucajte, ja i dalje držim čas" su reči Srbina, a ne Mustafe, Jureta ili nekakvog Spičeka iz Ljubljane.
x Srpske kosti su po hercegovačkim jamama.
x Srbi nisu izmislili srbosjek.

Na ovu skandaloznu izjavu reagovao je šef diplomatije Marko Đurić:

- Izražavam žaljenje zbog po ko zna koji put pokazanog manjka nacionalne odgovornosti i odsustva svesti o značaju borbe protiv toga da našem narodu i državi bude stavljen pečat genocida od pojedinih poslanika SSP. Odbijam da poverujem da postoje oni koji će se čak i na ovoj temi truditi da omalovaže i uvrede predsednika Srbije Aleksandra Vučića i one koji se za Srbiju bore.

Komentarišući Đilasovu objavu da treba "organizovati doček na balkonu za Vučića", šef poslanika SNS Milenko Jovanov je na Tviteru napisao:

- Šta je to tačno za sprdnju, a u vezi je s predsednikovim nadljudskim naporima da osujeti ideju da nam se nametne žig genocidnog naroda? Šta je tačno sporno u tome da je u datim okolnostima postigao maksimum za ovu zemlju i narod i mnogo više nego što se iko nadao? Ne samo u Srbiji. Uzgred, šta je veliki opozicioni lider, s tim u vezi, radio svih ovih nedelja za svoju zemlju?

Orlić: Sramota tajkunskog tabloida

Visoki funkcioner SNS Vladimir Orlić je na Tviteru komentarisao to što je list Danas, dan posle rezolucije, objavio sramnu karikaturu.

- Tajkunski tabloid piše "Vučić je genocidan", reklamira strane lobiste sramne rezolucije. Danas i ne kriju koliko ih je pogodilo ponosno držanje predsednika Srbije, lekcija koju je održao njihovim gazdama i ishod glasanja. Znaće i narod svakog da oceni - jako brzo - poručio je Orlić.

NIŠTA VIŠE NE ČUDI

Sandra Božić, član Predsedništva Srpske napredne stranke, ocenila je da pojedinci "poput Branka Miljuša, gazde mu Đilasa i kompanije priželjkuju poraz, poniženje i propast Srbije da bi imali šta da proslave".

- Radili su to ranije, pa zato ne treba ni da nas čudi kada s ushićenjem podržavaju lažnu državu Kosovo, takozvani genocid u Srebrenici, ukidanje Republike Srpske i rasparčavanje Srbije - rekla je Božićeva.

Razapinju i opozicionare koji su priznali uspeh Vučića

Na udaru takozvanih nezavisnih medija našli su se i opozicionari koji su priznali da se u Njujorku desio sraman presedan, da je Zapad, uprkos usvajanju rezolucije, praktično doživeo poraz i da dokument nema legitimitet.

- Oni koji slave na ovakav način usvojenu rezoluciju su ne samo zloupotrebili i politizovali žrtve Srebrenice nego su i otvorili opasan istorijski presedan - od danas, prvi put u istoriji, pitanje zločina genocida uvek može biti predmet diskusija, politizacije i oportunističkih tumačenja - napisao je nekadašnji predsednik Srbije i DS Boris Tadić, koji je u komentarima odmah nazvan Vučićevim botom.

Slično je prošao i lider Narodne stranke Vladimir Gajić, koji je napisao:

- Dakle, više od 100 država članica nije podržalo rezoluciju u UN. U ovim teškim okolnostima, a imajući u vidu krajnji cilj rezolucije koji se ne nalazi u njenom tekstu, a naročito broj građana sveta koji žive u državama koje su protiv ili uzdržane, sponzori rezolucije nisu postigli svoj primarni cilj. Osnovni demokratski princip u demokratiji je volja većine. Ova rezolucija UN nije dobila većinu od svih država sveta. To je činjenica.


Lagumdžija: Nikad teži protivnik!

Veliku, mada nevoljnu, pohvalu Vučić je dobio i od ambasadora BiH pri stalnoj misiji UN Zlatka Lagumdžije.

- Nikada se nisam suočio s protivnikom koji je uložio toliko energije i snage da smanji moj uticaj, uticaj mog tima, glavnih sponzora, kosponzora rezolucije i ostalih evroatlantskih saveznika - rekao je Lagumdžija.

Hrvatska televizija: Beograd odneo diplomatsku pobedu

U drugom dnevniku Hrvatske televizije u četvrtak uveče se, na iznenađenje mnogih, čulo priznanje o diplomatskoj pobedi Srbije u Ujedinjenim nacijama.

- Rezoluciju o Srebrenici su predložile Nemačka i Ruanda, a Hrvatska je jedna od četrdesetak sponzora. Uprkos tome što se u rezoluciji ne spominje krivica nijednog naroda, Srbija i Republika Srpska, uz potporu Rusije, danima su žestoko lobirale protiv njenog izglasavanja. Rezoluciju su podržale 84 države - manje nego što se očekivalo, i to ipak govori o diplomatskoj pobedi Srbije uz pomoć potpore. Videli smo brojne države iz latinoameričke grupe, afričke grupe koje su se prepoznale u rečima srpskog predsednika kako moćne zapadne zemlje kroje međunarodnu politiku po svojim aršinima. Zanimljivo je i da je Kina, koja je polovično suzdržana, danas ipak glasala protiv, kao i Mađarska - navedeno je u izveštaju reporterke iz Njujorka.


I Vjosa sanja da tuži Srbiju

Samozvana kosovska predsednica Vjosa Osmani neskriveno je likovala zbog usvajanja rezolucije, očigledno sanjajući tužbu Prištine za genocid protiv Srbije.

- Glasovi onih koji su kao deca trpeli ove strahote podsećaju nas da okončanje poricanja genocida nije samo politička i pravna obaveza već kolektivna moralna dužnost. Moramo stajati ujedinjeni u borbi za istinu i pravdu - navela je Osmanijeva.
Podsetimo, ona je još 2022. rekla da "tim profesionalaca priprema materijal i radi na tužbi Kosova za genocid protiv Srbije":

- Taj proces je poverljiv jer se radi o veoma ozbiljnom pitanju, gde mesta za neuspeh nema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading