"Aleksandre, nemoj da me zoveš jedno 15 dana" : Vučić otkrio šta mu je rekao jedan državnik, spomenuo problem

Autor:

Vesti

24.05.2024

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki pritisci.

"Aleksandre, nemoj da me zoveš jedno 15 dana" : Vučić otkrio šta mu je rekao jedan državnik, spomenuo problem

Foto: Printscreen/TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je tokom sednice Generalne skupštine UN u Njujorku ceo kolektivni Zapad bio protiv Srbije. Takođe je rekao da mu je jedan državnik savetovao da ga ne zove 15 dana zbog pritisaka kojima su bili izloženi.

Vučić je naveo da zna koji ministri iz dve najmoćnije evropske zemlje su slali poruke i pretili drugim zemljama, uključujući Ukrajinu, kako bi uticali na njihovu odluku. Priznao je da je u nekoliko navrata u hotelskoj sobi osećao potrebu da zaplače zbog situacije.

Jedan prijatelj, lider jedne zemlje, rekao mu je da će biti uzdržan prilikom glasanja, ali da ne želi da ga Vučić zove neko vreme jer je zbog njega imao problem.

- Za dve najmoćnije evropske zemlje lično znam koji ministar je kome sve slao poruke i pretio na koje sve načine. Ja neću da govorim o tome kako su uticali na odluku na primer Ukrajine i nekih drugih zemalja. Onda stanete i uhvatite se za glavu. Došlo mi je da plačem pet puta u hotelskoj sobi od muke. Jedan prijatelj koji vodi jednu zemlju mi je napisao, pošto sam ja video kako sam loše reagovao na promenu stava te zemlje - "Ok Aleksandre, nemoj da me zoveš jedno 15 dana, ugasiću telefon, zbog tebe i našeg odnosa biću uzdržan, ali da znaš da si mi napravio probleme". Nije teško zaključiti ko je to - rekao je Vučić.

Podsećamo, rezolucija o genocidu u Srebrenici dobila je podršku 84 od 193 države članice UN. Protiv je bilo 19 država, 68 je bilo uzdržano, dok 22 zemlje nisu glasale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (38)

Loading
Teona

24.05.2024 22:05

U pravu je sto ne otkriva identitet. Čovek je ipak ispao fer

Milica

24.05.2024 22:10

Neke zemlje su nam ostali dosledni prijatelji, iako će zbog toga imati probleme.

Tanja

24.05.2024 22:13

Očigledno je da je UN vršio pritisak na državnike da glasaju za sramnu rezoluciju.

Nenad

24.05.2024 22:28

Vučićeva hrabrost da se suoči sa pritiscima i održi integritet Srbije zaslužuje poštovanje.