PALMA: ALEKSANDAR VUČIC IMA PODRŠKU JEDINSTVENE SRBIJE I SVIH GRAĐANA SRBIJE U BORBI PROTIV MEĐUNARODNE NEPRAVDE

Autor:

Vesti

22.05.2024

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ja očekujem da će nemački diplomata da počne uvodni govor sa septembrom 1941. godine i streljanjem đaka u Kragujevcu, rekao je Palma

PALMA: ALEKSANDAR VUČIC IMA PODRŠKU JEDINSTVENE SRBIJE I SVIH GRAĐANA SRBIJE U BORBI PROTIV MEĐUNARODNE NEPRAVDE

Foto: Jedinstvena Srbija

- Uvodnu reč u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija o Rezoluciji o Srebrenici daće niko drugi do Nemačka. Ja očekujem da će nemački diplomata da počne uvodni govor sa septembrom 1941. godine i streljanjem đaka u Kragujevcu, kada je ta država Nemačka, najveći sponzor rezolucije u Srebrenici, streljala preko 3000 đaka i civila. Nemačka je izvršila najveće zločine u istoriji čovečanstva i oni sada pokušavaju da nekim drugim, čisto političkim rezolucijama, stave ad akta svoje zločine. Da li to Nemačka stavlja u isti plan Srebrenicu i Aušvic. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima podršku Jedinstvene Srbije I cele Srbije u borbi protiv medjunarodne nepravde i saljem poruku predsedniku Vucicu "izdrzi" - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Markovic Palma.

Podsećamo, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić od juče je u Njujorku gde će 23. maja prisustvovati sednici GS Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati predlog rezolucije o Srebrenici.

Vučić se podsećamo večeras u dva navrata obratio iz Njujorka i rekao da se očekuje da čak 100 od 193 zemlje glasaju za spornu i sramotnu rezoluciju kojom bi Srbe proglasili genocidnim narodom.

- Svetinja koju branimo je 100 puta važnija i od mene i od svih naših političara. Verujem da će narod u Srbiji biti ponosan. Mi nismo genocidan narod. A onda će neki koji budu glasali za, da dođu kod nas da sarađujemo. Razgovarao sam sa prijateljima, očekuju 100 glasova ZA od 193 zemlje. Mi očekujemo manje. Neke muslimanske zemlje koje se plaše neće ni ući na glasanje.

Iako se večeras pojavila vest da će Grčka u GS UN 23. maja glasati za predlog Rezolucije o Srebrenici, Republika saznaje da ima nade da promeni mišljenje i da bude uzdržana.

- Radili smo naporno, imamo mnogo prijatelja, mnogima je teško. I oni su pod velikim pritiskom. Pojavili su se vesti kao da je sigurno da će Grci da glasaju za rezoluciju. Ja ne verujem u to, ja verujem u naše grčke prijatelje, verujem u našu grčku braću. Verujem u mnoge druge da će pokazati svojim glasom koliko poštuju svoje srpske prijatelje i pozivam ih da budu uzdržani, znam da ne mogu da budu protiv - naveo je predsednik Vučić u videu objavljenom na Instagramu i dodao:

- Hvala svima u Srbiji. Pozivam sve naše prijatelje širom sveta da još jednom podignu glas u zaštitu slobodarskih malih naroda koji nemaju veću zaštitu od Generalne skupštine UN. I hvala svima građanima Srbije na ogromnoj podršci. Kao što rekoh, nema nazad, iza nas je samo Srbija. Pobediće Srbija!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading