JEDINO SRPSKA SLOGA MOŽE POBEDITI SVAKOG VRAGA! Nemanja Starović: Moramo se ujediniti i stati uz prvog među nama - predsednika Vučića

Autor:

Vesti

21.05.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad tog 23. maja skupe neku relativnu većinu glasova u GS UN, a svakako manje od polovine država koje su u tom telu zastupljene, biće to za njih samo pirova pobeda. Stvarna će pobeda biti srpske države koja će iz ove borbe izaći sa autoritetom jedne od predvodnica slobodarskog dela planete, kaže za Republiku ministar za rad

JEDINO SRPSKA SLOGA MOŽE POBEDITI SVAKOG VRAGA! Nemanja Starović: Moramo se ujediniti i stati uz prvog među nama - predsednika Vučića

Foto: Tanjug/STA/DANIEL NOVAKOVIC

Na sednici Generalne Skupštine UN, zakazanoj prekosutra u 16 sati, odlučuje se o rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Njujorku da bi se, kako je kazao, borio svom snagom i srcem za budućnost naše zemlje.

U toj borbi predsednik uživa snažnu podršku naših građana širom sveta koji pozivaju na slogu i jedinstvo, o čemu je Republika pisala proteklih dana prenoseći apele o neophodnosti da sad, više nego ikad, budemo kao jedan u lavovskoj borbi protiv demonizacije srpskog naroda.

I Nemanja Starović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kaže za Republiku da su svetski silnici koji nam ne misle dobro i takvu politiku prema srpskom narodu projektuju u dugom istorijskom trajanju, pripremili savršenu klopku za Srbiju u Generalnoj skupštini UN, uz računicu da ćemo se, suočeni sa neumoljivom matematikom koju njihova moć stvara, povući i odustati od borbe, pragmatično ignorišući strašne posledice koje slede:

- Nisu nas oni, međutim, nikada razumeli, jer bi u suprotnom morali znati da je u duhu srpskog naroda to da u borbu ulazi zbog svetinje koju brani, ne vodeći se pritom izgledima za pobedu ili poraz. Štaviše, u tradiciji je našeg naroda da slavi one koji su se suprotstavili nadmoćnom neprijatelju, čak i kada na koncu izgube bitku, jer takvi porazi predstavljaju seme budućih pobeda.

Posledice usvajanja predložene rezolucije o Srebrenici, metodima sramne i brutalne političke iznude, biće, kako objašnjava Starović, dalekosežne i postaviće nove izazove pred srpski narod i državu u vremenu koje je pred nama, ali ako postoji išta dobro što je proizašlo iz ovog procesa, a na šta svetski moćnici sigurno nisu računali, to je zadivljujuće jedinstvo Srbije, Republike Srpske i srpskog naroda u celini, koje smo upravo kroz ovu borbu izgradili.

- Čitava naša istorija nas je naučila tome da kao narod intuitivno, gotovo refleksno prepoznamo te ključne momente kada se moramo ujediniti i stati uz prvog među nama, predsednika Aleksandra Vučića, jer jedino srpska sloga može pobediti svakog vraga. I zato, kada tog 23. maja skupe neku relativnu većinu glasova u GS UN, a svakako manje od polovine država koje su u tom telu zastupljene, biće to za njih samo pirova pobeda. Stvarna će pobeda biti u krilu srpskog naroda koji se ujedinio i suprotstavio najvećim svetskim silama, ali i srpske države koja će iz ove borbe izaći uzdignuta čela, sa autoritetom jedne od predvodnica slobodarskog dela planete - zaključuje za naš portal ministar Starović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading