"IĆI ĆU U NJUJORK" Vučić : Mi se borimo za čast, za Srbiju, za Republiku Srpsku u okviru Dejtona

Autor:

Vesti

16.05.2024

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je podvukao da se zapravo radi o političkoj deklaraciji.

"IĆI ĆU U NJUJORK" Vučić : Mi se borimo za čast, za Srbiju, za Republiku Srpsku u okviru Dejtona

Foto: printscreen/RTVPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je rezolucija o Srebrenici politička deklaracija, kojom se želi da se stavi žig jednom narodu.

ne zemlje, poštujemo integritet svih zemalja sveta. Za nas su sve zemlje važne. Što se tiče broja, mi radimo svoje računice, ali jasno je nama od početka da mi ne možemo da pobedimo kolektivni zapada. Mi se borimo za čast, za Srbiju, za Republiku Srpsku u okviru Dejtona. Borićemo se, nema tu velike filozofije. Ići ću i ja u Njujork, rekao je Vučić novinarima, na samitu lidera Zapadnog Balkana i EU pod sloganom "Jedan region, zajednička vizija".

On je podvukao da se zapravo radi o političkoj deklaraciji.

- Ovde je reč o političkoj deklaraciji, političkoj odluci, u kojoj hoćete da stavite kolektivni žig jednom narodu. Ja sam ponosan na činjenicu da Srbija može da se suprotstavi uzdignute glave, za nas sloboda nema cenu.

ROBERT FIC

On se nakon samita i niza razgovora obratio medijima i građanima osvrnuvši se tom prilikom i na atentat na premijera Slovačke Roberta Fica.

- Osim uobičajenog, želim da kažem da sam izuzetno potresen. Verujem da ću u danima pred nama dobiti dozvolu da ga posetim. Nadam se da će sve ovo da prevaziđe, on je borac, snažan lider u mentalnom smislu. Verujem da će mu to pomoći - istakao je u obraćanju Vučić. 

Podsećamo, on se i juče, odmah nakon atentata, obratio na mreži X

"Šokiran sam atentatom na Roberta Fica, velikog prijatelja Srbije i mog lično. Dragi prijatelju molim se za tebe i za tvoje zdravlje", objavio je predsednik Vučić na društvenoj mreži X.

Podsećamo, Robert Fico ranjen je juče u mestu Handlova koje se nalazi 150 kilometara od glavnog grada Bratislave. Prema informacijama, premijer Slovačke je upucan sa više hitaca u grudi i stomak. On je helikopterom hitno prevezen u bolnicu i, prema pisanju slovačkih medija, njegovo stanje je veoma teško. Vlada Slovačke saopštila je da je Ficov život u opasnosti. 

Prema najnovijim informacijama, on je sada stabilno, ali ga očekuje još jedna operacija.

Napadač je uhapšen na licu mesta i navodno je 71-godišnji Juraj Cintula, poznati slovački pisac. Na saslušanju, atentator je rekao da je pucao u premijera jer se nije slagao sa politikom vlade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (21)

Loading
Милан

16.05.2024 14:23

Част и достојанство нам нико не може одузети!

Viktor

16.05.2024 14:53

Naši motivi su čisti i pošteni i zato pobeđujemo.

Dunja

16.05.2024 14:57

Srpski narod je častan narod i nema čega da se plaši zato će se boriti za istinu

Marko Marković

16.05.2024 15:03

Srbija zajedno sa predsednikom može da se suprotstavi uzdignute glave, za našu slobodu koja nema cenu.