"OVO NIJE ZA KUĆNU BIBLIOTEKU VEĆ ZA UN" Knežević Vučiću poklonio sabrana dela Petra Drugog Petrovića Njegoša: Da vladika gleda u oči Nemce i Ruađane koji bi da ga proglase genocidnim! (FOTO)

Autor:

Vesti

16.05.2024

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj poklon nosi veliku simboliku!

"OVO NIJE ZA KUĆNU BIBLIOTEKU VEĆ ZA UN" Knežević Vučiću poklonio sabrana dela Petra Drugog Petrovića Njegoša: Da vladika gleda u oči Nemce i Ruađane koji bi da ga proglase genocidnim! (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP), članice koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG), Milan Knežević poklonio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću značajan i vredan poklon. 

Vučić je fotografiju koju je podelio Knežević podelio i na svom instagram nalogu.

- Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas sam u Kotoru poklonio sabrana dela Petra Drugog Petrovića Njegoša. Ali ne za kućnu biblioteku, već za UN, da naš vladika gleda u oči Nemce i Ruanđane koji bi da ga proglase genocidnim. 

"Svak je rođen da po jednom umrre, čast i bruka žive dovijeka" 

Svi zbnamo đe Crna Gora treba da bude - istakao je Knežević. 

PodsetNa samitu pod sloganom "Jedan region zajednička vizija" danas se u Kotoru sastaju lideri Zapadnog Balkana i Evropske unije.

Samitu će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić. S njim u delegaciji biće i ministar finansija Siniša Mali i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

Zvaničnici iz regiona, predstavnici EU i Sjedinjenih Američkih Država razmatraće Plan rasta za Zapadni Balkan.

Domaćin Samita u Kotoru je premijer Milojko Spajić a skup počinje u 9:30 kako je najavila Vlada Crne Gore.

Najavljeno je i prisustvo evropskog komesara za susedstvo i proširenje Olivera Varheljija i pomoćnika američkog državnog sekretara zaduženog za Evropu i Evroaziju Džejmsa O'Brajena.

Konferencija za novinare, na kojoj će se obratiti Spajić i Varhelji, počinje u 10.30.

Na događaj su, osim lidera i ministara iz regiona, pozvani i predstavnici Saveta za regionalnu saradnju, Evropske banke za obnovu i razvoj, Evropske investicione banke, Svetske banke, Transportne zajednice, Atlantskog saveza, Energetske zajednice, Fondacije za otvoreno društvo, ReSPA, GIZ-a, visoki predstavnici Evropske komisije i drugi.

To je treći regionalni samit lidera Zapadnog Balkana koji se održava u poslednjih nekoliko meseci. Prethodna dva održala su se u Tirani i Skoplju.

Inače, Plan rasta za Zapadni Balkan predviđa finansijsku podršku od šest milijardi evra, od kojih su dve milijarde bespovratni grantovi, a četiri milijarde povoljni krediti koje daje EU.

Plan se odnosi na period od 2024. do 2027. godine i predviđa da svaka vlada zapadno-balkanske šestorke dobije određenu sumu novca na svakih šest meseci, zavisno od reformi koje je sprovela u tom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (25)

Loading
Ena

16.05.2024 09:50

Vučić se beskompromisno bori za čast Srbije.

Коста

16.05.2024 09:56

Кнежевић увек на свом нивоу. Свака част и на поклону и на речима.

Arda

16.05.2024 10:00

Njegoš uvek za čitanke i udžbenike. Knežević harizmatičan kao i uvek. Dobro je da tamo imamo ovako kvalitetne predstavnike Srba da nas više nikada u Crnoj Gori ne ugnjetavaju kao u vreme Mila.

Jovana

16.05.2024 10:00

Njegos je primenljiv u svim zivotnim situacijama, narocito sada kada nam treba jedinstvo i sloga.