OLENA, SUPRUGA VOLODIMIRA ZELENSKOG, U POSETI BEOGRADU! Ugostila je prva dama Srbije Tamara Vučić! POTPISAN VAŽAN SPORAZUM O SARADNJI! (FOTO)

Autor:

Vesti

12.05.2024

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biblioteka grada Beograda je suprugama predsednika Srbije i Ukrajine uručila članske karte i poklonila monografije izdate povodom 90 godina rada ove institucije.

OLENA, SUPRUGA VOLODIMIRA ZELENSKOG, U POSETI BEOGRADU! Ugostila je prva dama Srbije Tamara Vučić! POTPISAN VAŽAN SPORAZUM O SARADNJI! (FOTO)

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Supruga predsednika Ukrajine Olena Zelenska boravi u bilateralnoj poseti Beogradu, koju je započela obilaskom Biblioteke grada Beograda u društvu supruge predsednika Srbije Tamare Vučić.

Zelenska je u Biblioteci grada Beograda posetila arheološko nalazište sa izložbom "Rimsku dvoranu", kao i "Ukrajinsku policu", kutak biblioteke sa ukrajinskim knjigama koji je osnovan pod njenim patronatom.

Imala je priliku da vidi i Beogradsko četvorojevanđelje iz 16. veka, prvu knjigu štampanu u Beogradu.

Biblioteka grada Beograda je suprugama predsednika Srbije i Ukrajine uručila članske karte i poklonila monografije izdate povodom 90 godina rada ove institucije. Tamara Vučić i Olena Zelenska su obišle Kalemegdanski park i Beogradsku tvrđavu.

 

Tokom obilaska supruga predsednika Ukrajine je čula nešto više o istoriji Beograda, o beogradskom Pobedniku, Spomeniku zahvalnosti Francuskoj i drugim simbolima srpske prestonice. Zelenska je imala priliku da posluša audio vodič o tvrđavi, koji je od aprila dostupan i na ukrajinskom jeziku.

U prisustvu suprugа predsednika Srbije i Ukrajine, u Rektoratu Univerziteta u Beogradu potpisan je sporazum o naučnoj, obrazovnoj i kulturnoj saradnji između beogradskog univerziteta i Narodnog univerziteta u Kijevu "Taras Ševčenko".

Sporazum su potpisali rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić i prorektor za naučni i pedagoški rad Narodnog Univerziteta "Taras Ševčenko" Ksenija Smirnova. Obilasku su prisustvovali ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba i ambasador Ukrajine u Beogradu Volodimir Tolkač.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading