BITAN SUSRET U VAŠINGTONU: Mali se sastao čelnicima MMF Bo Lijem i Kamerom

Autor:

Vesti

18.04.2024

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sastancima Malog sa visokim zvaničnicima MMF prisustvovao je i šef Misije MMF za Srbiju Donal Mekgetigan.

BITAN SUSRET U VAŠINGTONU: Mali se sastao čelnicima MMF Bo Lijem i Kamerom

Foto: Branimir Jovanović

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas u Vašingtonu, na odvojenim sastancima, sa zamenikom direktora Međunarodnog monetarnog fonda Bo Lijem i direktorom Departmana za Evropu MMF-a Alfredom Kamerom.

- Pokušaćemo da vidimo na koji način da i dalje raste naša Srbija, u smislu da ubrzamo naš rast kada su sve privredne grane u pitanju i kako Međunarodni monetarni fond može da nam u tome pomogne - rekao je Mali pred početak sastanka.

Na sastancima Malog sa visokim zvaničnicima MMF prisustvovao je i šef Misije MMF za Srbiju Donal Mekgetigan. Mali je započeo posetu Vašingtonu u okviru trodnevnog učešća na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke.

Prolećni sastanak MMF-a i Svetske banke počeo je u ponedeljak, 15. aprila i traje do subote, 20. aprila, a diskutovaće se o svetskoj ekonomskoj perpsektivi, iskorenjivanju siromaštva, ekonomskom razvoju i efikasnosti pomoći, kao i u prenjama po globalnu ekonomsku stabilnost.

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali boravi u radnoj poseti Vašingtonu od danas do 20. aprila, gde će učestvovati na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke.

Tokom boravka u Vašingtonu, ministar Mali će imati niz bilateralnih susreta sa rukovodstvom MMF-a i Svetske banke, sa brojnim investitorima i predstavnicima međunarodnih rejting agencija, sa kojima će razgovarati o ekonomskoj politici Srbije, našim makroekonomskim pokazateljima i očekivanjima za naredni period, investicijama i privrednom ambijentu u Republici Srbiji.

Prolećni sastanak MMF-a i Svetske banke počeo je u ponedeljak, 15. aprila i traje do subote, 20. aprila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading