I LUTOVAC "OLADIO" ĐILASA: "Neka sam objašnjava šta je rekao!" (VIDEO)

Autor:

Vesti

13.04.2024

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lutovac je gostovao na TV Prva.

I LUTOVAC "OLADIO" ĐILASA: "Neka sam objašnjava šta je rekao!" (VIDEO)

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll, Printscreen/Nova S

Predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić raspisala je izbore u Beogradu za 2. jun, a opozicija ni danas nije jedinstvena u odluci da li će na iste izaći ili će ih bojkotovati. Govorilo se tu o spojenim beogradskim i lokalnim, o izborima koje neće usred leta, pomerani su datumi, ali do danas je nastavljeno iznošenje kontradiktornih izjava.

Isto se jutros dogodilo i kada je Zoran Lutovac, iz DS-a, "oladio" Dragana Đilasa.

- Da razjasnimo jednu stvar. Mi nikada nismo govorili o datumima, mi smo govorili o uslovima. Dragan Đilas nek objašnjava šta on govori - rekao je Lutovac na pitanje da li izbori 2. juna ne dolaze u obzir, kako je rekao Đilas ranije.

 

 

Đilas neće izbore 2. juna

Dragan Đilas u međuvremenu je najavio bojkot predstojećih izbora.

- Što se tuče beogradskih izbora 2. juna neće biti izbora u Beogradu. Ovo o čemu oni pričaju to nisu izbori, Evropa je u svojoj Rezoluciji Evropskog parlamenta sa 90% glasova za rekla šta misli o tome što se zovu „izbori u Srbiji“, tu su preporuke ODIHR-a koje su napisane. Zaista nije moguće da prvo raspišete izbore, a onda da idete u primenu preporuka - izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas za N1, a saopštio SSP.

Ana Brnabić pozvala na konsultacije, oni izašli sa kolegijuma

U Skupštini Srbije danas je pre dva dana održan sastanak poslaničkih grupa vlasti i opozicije o preporukama ODIHR-a o izbornim uslovima na koji je pozvala predsednica parlamenta Ana Brnabić. Pored predsednice Narodne skupštine Ane Brnabić, predstavnika vladajuće koalicije i opozicionih poslanika, sastanku sau prisustvovali i američki ambasador Kristofer Hil, kao i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre.

U parlament su došli Milenko Jovanov, Marina Raguš, Sandra Božić (SNS), Ivica Dačić, Snežana Paunović (SPS), Branimir Jovanović (SDPS), Edin Đerlek (SPP), Elvira Kovač (SVM), a iz opozicije Biljana Đorđević (Zeleno-levi front), Marinika Tepić (S SP), Miroslav Aleksić (Narodni pokret Srbije), Zoran Lutovac, Dragana Rakić, Srđan Milivojević (DS), kao i predstavnici poslaničke grupe "Mi - glas iz naroda". Bili su prisutni i predstavnici civilvnog sektora koji se bave izbornim procesom. Na poziv se nisu odazvali predstavnici koalicije NADA, "Ekološkog ustanka" i poslaničke grupe "Mi glas iz naroda - dr Branislav Nestorović".

Međutim, predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja", koji su tada učestvovali u razgovorima vlasti i opozicije o primeni preporuka ODIHR-a o izbornim uslovima u Skupštini Srbije, napustili su sastanak u parlamentu.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading