ROK DO PODNE! Poslaničke grupe treba da dostave predloge o izbornim uslovima

Autor:

Vesti

12.04.2024

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brnabić je nakon sastanka izjavila je da je na sastanku sa šefovima poslaničkih grupa predstavila konkretne teme, ali da ih je opozicija odbacila i da nije želela da razgovara o njima.

ROK DO PODNE! Poslaničke grupe treba da dostave predloge o izbornim uslovima

Foto: Tanjug/AP

Poslaničke grupe u Skupštini srbije trebalo bi da danas do 12 časova, na molbu predsednice Narodne skupštine Ane Brnabić, dostave predloge o načinu daljeg rada na primeni preporuka ODIHR sa navođenjem jasnih prioriteta i predlog do dva lica koja će biti imenovana u Komisiju koja će biti obrazovana u Narodnoj skupštini radi vršenja uvida, revizije i kontrole Jedinstvenog biračkog spiska.

Generalni sekretar Narodne skupštine Srđan Smiljanić uputio je nakon jučerašnjeg sastanka u vezi sa radom na ispunjenju preporuka za unapređenje izbornog procesa, dopis poslaničkim grupama u kojem ih obaveštava da je predsednica skupštine Ana Brnabić uputila molbu da dostave predloge o načinu daljeg rada na primeni preporuka ODIHR.

U dopisu sekretara Skuptine se napominje da će resorna ministarstva sve komentare relevantnih organizacija civilnog društva koji su dostavljeni svim učesnicima sastanka, u narednih pet dana uvrstiti u pripremljene radne verzije izmena zakona, kako bi, nakon još jednog kruga konsultacija koje će se obaviti tokom naredne sedmice, ti konačni zakonski tekstovi ušli u skupštinsku proceduru i bili predmet javnog slušanja u Narodnoj skupštini.

Poslaničke grupe su obaveštene i o tome da je predsednica Narodne skupštine istakla da ostaje pri predlogu koji je iznela na Prvom sastanku Kolegijuma Narodne skupštine u Četrnaestom sazivu 3. aprila 2024. godine, u skladu s čim su zamoljeni da, ako prihvataju razgovor o pomeranju održavanja izbora za odbornike skupština opština i gradova koji predstoje u julu ili avgustu ove godine, dostave svoj predlog o datumu kada bi ti izbori trebalo da budu održani u skladu sa zakonima Republike Srbije.

Brnabić je nakon sastanka izjavila je da je na sastanku sa šefovima poslaničkih grupa predstavila konkretne teme, ali da ih je opozicija odbacila i da nije želela da razgovara o njima.

Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" napustili su sastanak u parlamentu i nisu izneli planove za dalje učešće u razgovorima.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading