"'UZNEMIRENI SU I SRBI I BOŠNJACI"! Vučić o incidentima u Novom Pazaru: 21 kamion ušao u deo naseljen Srbima po završetku Ramazanskog posta!

Autor:

Vesti

11.04.2024

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I Bošnjaci i Srbi su naši građani i ići ću sa svojim bošnjačkim prijateljima, da razgovaram i sa jednima i sa drugima, rekao je Vučić.

"'UZNEMIRENI SU I SRBI I BOŠNJACI"! Vučić o incidentima u Novom Pazaru: 21 kamion ušao u deo naseljen Srbima po završetku Ramazanskog posta!

Foto: Profimedia, ATA Images, Dragan Kadic

Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da su se incidenti u Novom Pazaru desili kada je završen Ramazanski post, kada je 21 kamion ušao u Srbima naseljen deo Novog Pazara, u Šestovo.

- Za ljude koji ne znaju šta se dogodilo, kad je završen Ramazanski post, dogodili su se incidenti gde je 21 kamion i šleperi ušao u srpski, Srbima naseljeni deo Novog Pazara, Šestovo. I bilo je vrlo ružno, bilo je bacanje baklji i prema kasarni u Pazaru i tako dalje. Srbi su uznemireni, ali su uznemireni i Bošnjaci. I da budem sasvim otvoren, ni Srbima nije bilo najpametnije to što smo kao narod prećutali da se to dešavalo za Badnji dan, kada je pravljen vatromet najveći ikada u Novom Pazaru, pa su neki smislili da je ovo odgovor, ali nikada Srbi nisu išli u Bošnjačka naselja - rekao je on i dodao:

- Ali svejedno, i Bošnjaci i Srbi su naši građani i ići ću sa svojim bošnjačkim prijateljima, sa komšijama, da razgovaram i sa jednima i sa drugima. Za nas mir nema cenu i jedne i druge moramo da razumemo, da je Srbija naša zajednička kuća, da zajednički moramo da živimo, da radimo, gradimo, da poštujemo jedne druge i praznike jednih i drugih i to moramo da uradimo pre Vaskrsa, da nam se ne bi ponovilo ovo što nam se dogodilo sad za Bajram.

Večeras je održa sastanak rukovodstva Republike Srbije sa rukovodskom Republike Srpske, a koji je povod bio i šta je rečeno posle pročitajte ovde.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading